Armutlu Bayır Mahalle Muhtarı Musa Göç, “Bitmeyen Tünelimiz Var” Armutlu Bayır Mahalle Muhtarı Musa Göç, “Bitmeyen Tünelimiz Var”

Yalova Gazetesi, “Mahallenin Muhtarı” serisinin bu hafta ki konuğu Kazımiye Köyü Muhtarı Seçkin Yıldırım oldu. Muhabirimiz Göktuğ Doğukan Yüksel’in sorularını yanıtlayan Kurt, muhtarlık sürecinde ki gelişmeleri anlattı.

Köy sakinlerinin geçimlerini hayvancılık ve tarımcılık ile geçirdiğini söyleyen Kurt, “Köyün nüfusu 750 kişiden oluşuyor. 270 hane bulunuyor. Su ve ulaşım açısından da bir sıkıntımız yok. Güvenlik açısından da bir problem yaşamıyoruz. Depremden sonra evlerimiz yenilendi riskli binamızda bulunmuyor. Köyümüzde Yunanistan, Bulgaristan, Balkan göçmenlerinin yanı sıra ve Karadenizli bir kesim vatandaşımızda bulunuyor” ifadelerini kullandı.

OSB’lerin kurulmasından memnun olmadıklarını dile getiren Muhtar Kurt, “OSB’lerin kurulması çiftçiliği bitiriyor.  Çünkü gençlerimiz, fabrikalara giderek oralarda çalışıyor.  Bununla birlikte bir diğer sorunumuz şu anda Taşköprü ile Kılıçköy arasındaki ana yolu yaptıramıyoruz. Yetkililere söyledik. Yapılacağını söylüyorlar bekliyoruz” şeklinde konuştu.

MUHABİR: GÖKTUĞ DOĞUKAN YÜKSEL

KAMERAMAN: RÜMEYSA ŞAHİN

Editör: Rümeysa Şahin