Yalova Gazetesi Gaziosmanpaşa Mahallesi Muhtarı Şerafettin Dikbaş’ı “Mahallenin Muhtarı” serisinde ağırladı. Dikbaş kendisini tanıttı ve Gaziosmanpaşa Mahallesinin yapısına ait bilgiler verdi.

Kritik Gündem Kritik Konu! Kritik Gündem Kritik Konu!

“2004’ten beri mahalleme hizmet ediyorum”

Dikbaş öz geçmişinde bahsederken, “Gaziosmanpaşa Mahalle Muhtarı Şerafettin Dikbaş. 60 doğumluyum. 63 yaşındayım. 1 kızım 1 oğlum var. Evliyim. 36 senelik evliyim. 2004’ten beride mahalleme hizmet veriyorum, muhtar olarak.” İfadelerini kullandı. Dikbaş, mahalle muhtarı olmadan önce oto tamirciliği yaptığından bahsederek, “Bir iki değişik yerlerde çalıştım. Tır tamirciliği yaptım. 87’de belediyeye girdim, oto garajda. 2000 yıllarında özelleştirme olduğu için oradan ayrılmak zorunda kaldım. 41 yaşında olduğum için emekli oldum” dedi.

“Şu anda 13 bin 500 civarı yaşayan var”

Muhtar Dikbaş Gaziosmanpaşa Mahallesi’nin kültürel yapısından bahsetti. Dikbaş, “Şimdi bizim mahallemiz muhacir kökenli. Bulgaristan Türk Muhacirleri. Bir de Yunanistan kısmi olarak var. Geri kalan Türkiye’nin her yerinden bir mozaik gibi herkes var. Ben de kendim Çerkez kökenliyim. Ama genellikle 2004 yılında çoğunluk muhacir kökenlileriydi. İlk geldiğim vakit 3 bin 500 oy vardı. 4 bin dolayında nüfusu vardı. Şu anda 13 bin 500 civarı yaşayanı var. 10 bin küsur de oyu var” ifadelerini kullandı.

Muhabir/Duygu Saral

Kamera/Göktuğ Doğukan Yüksel

Editör: Rümeysa Şahin