6 Haziran sabahı saat 07’de Yalova’dan hareket ettik. Çok neşeli ve keyifli bir yolculuk sonunda saat 18.00 civarında Marmaris’te konaklayacağımız otele vardık. Otel önünde bizleri karşılayan Marmaris Musıki Derneği yöneticileri ve koro arkadaşlarımızla kısa bir hoş geldin töreninden sonra iftar saatine yetişebilmek için otelimizin konferans salonunda konser provalarımıza başladık. 20.30 gibi konser provaları tamamlandı ve yemek salonuna geçildi. Gece Marmaris sahil ve yat limanı çevresinde yapılan şehir turu sonrası dinlenmek için tekrar otele dönüldü.

Ertesi gün, havuz, deniz derken konser prova saatine kadar oyalandık ve saat 17.00 gibi konser salonuna hareket ettik. Konserimizin son provasını almak için Marmaris Belediyesi Çok Amaçlı Kültür Merkezine ulaştık. Saat 21.000 gibi sunulacak olan konserin bütün hazırlıkları tamamlandı ve konser planlandığı gibi 21.00 de başladı. Yaklaşık 500 kişilik salonun büyük bir bölümü dolu idi. Aşırı sıcak havaya rağmen, klimalar iyi çalıştığından serin bir ortamda konsere başladık.

Konserin ilk bölümünde şef olarak ben yer aldım ve hazırlamış olduğumuz repertuarı üç dernek mensuplarından oluşan karma koro ile icra etmeye başladık. Sazende ve hanendelerimizin başarılı icrası ile koronun seslendirdiği ilk üç eseri tamamladık. Konserimizin ilk bölümünde Yalova’lı solistlerimiz sahne aldı . İlk solistimiz Buse AKYILDIZ, Yusuf NALKESEN’in unutulmaz eseri, ‘’ Söyle nazmı bu kaç çatış benden uzaklara kaçış ‘’, ikinci solistimiz Mehmet ÇELİK , Avni ANIL’ın eseri ‘’Ah bu şarkıların gözü kör olsun ‘’, üçüncü solistimiz Mihrican DEMİRHAN, Yusuf NALKESEN’in ‘’ Ne o bensiz edebilir, ne temelli gidebilir ‘’, dördüncü solistimiz Hakan DOĞAN , Zeki DUYGULU’nun eseri ‘’ Seni benden alamazlar çünkü benim canım sensin ‘’, beşinci solistimiz Demet BATU ‘’Yusuf NALKESEN’in ‘’Kapın her çalındıkça o mudur diyeceksin ‘’, altıncı solistimiz Beyza MISIRLI , Şekip AYHAN ÖZIŞIK’ın ‘’ Rüzğar söylüyor şimdi o yerlerde bizim eski şarkımızı ‘’ , son solistimiz Kibar ÖZÇELİK’te ,Yalçın TURA’nın eşsiz eseri ‘’ Hasretinle yandı gönlüm ‘’ ü, çok başarılı şekilde icra ettiler.İnanın salon alkışlarla adeta yıkıldı. Hem solistlerimiz, hem de koromuz çok başarılı bir konser sundular. Bir hoca ve koro şefi olarak bütün ekibimle gurur duydum.

Konserin ilk bölümünden sonra verilen 15 dakikalık aradan sonra ikinci bölüm Marmaris Musıki Derneği Korusunun şefi Nilgün KALE yönetiminde başladı. İkinci bölümün repertuarı ve solistleri Marmaris’tendi. İkinci bölüm de hazırlanan repertuar başarı ile tamamlandı. Konserin final bölümünde Protokol mensupları arasında bulunan Prof.Dr. Mustafa AKYILDIZ derneğimizi ve koromuzu öven konuşmaların ardından bir teşekkür plaketi ve çiçek sundular . Ben verilen hediyeleri derneğimiz adına kabul ettim ve bizleri konuk eden Marmaris Musıki Derneğine ve Marmaris halkına teşekkür ederek Yalova Belediye Başkanımız sayın Vefa Salman’ın selam ve teşekkürlerini ilettim ve Yalova’mız adına ev sahiplerine yanımızda götürdüğümüz plaketi sundum. Konser ertesi bize tahsis edilen bir yatla, Marmaris Körfezindeki bütün koyları dolaşarak harika bir gün geçirdik ve akşam saatlerinde Yalova’mıza dönmek için yola çıktık.

Bu tür etkinlikleri uzun yıllardır sürdürmekteyiz .Marmaris Musıki Derneği ile 2004 yılından bu yana kardeş dernek ilişkimiz devam etmektedir. Bu konser bizim üçüncü Marmaris Konserimiz oldu.

Karşılıklı konserler neticesinde hem Yalova’mızın tanıtımına katkı sunuyoruz, hem de Yalova Turizm hareketine destek oluyoruz. Kültür alışverişleri sayesinde korolarımızın karşılıklı olarak olumlu yönde etkilenişleri oluyor ve kurulan dostluklar da cabası…

Bu kapsamda Atatürk’ün Yalova’ya geliş kutlamaları çerçevesinde 20 Ağustos tarihinde Barış Manco Anfi Tiyatroda büyük bir konser sunacağız ve kardeş dernek ilişkimiz olan bütün koroları aynı anda sahneye çıkarıp karma bir konser vereceğiz