Özbekistan’ın Semerkant kentinde, 9-17 Eylül 2026 tarihleri arasında düzenlenen 3. FIDE Engelliler Satranç Olimpiyatı sona erdi.
Dünyanın dört bir yanından 41 takımın mücadele ettiği olimpiyatta ülkemizi WCM Handenur Şahin, Uğur Deniz, Süleyman Saltık, Meriç Pehlivan ve Ege Yazar temsil etti. Millilerimize Kafile Başkanı Tan Demir Alankuş ve Antrenör Ali Polatel eşlik etti.
Turnuvaya 25. sırada başlayan millilerimiz, 7 tur boyunca sergiledikleri mücadele sonucunda organizasyonu 13. sırada tamamladı.

“Macit Milli sporcularla yakından ilgilendi”
Özbekistan’ın Semerkant kentinde düzenlenen 3. FIDE Engelliler Satranç Olimpiyatı ve 46. FIDE Satranç Olimpiyatı kapsamında, Özbekistan Semerkant Başkonsolosu Sayın Mehmet Macit milli sporcularımızla bir araya geldi.
3.FIDE Engelliler Satranç Olimpiyatı’nın sona ermesinin ardından gerçekleştirilen buluşmada; CM Handenur Şahin, Uğur Deniz, Süleyman Saltık, Meriç Pehlivan ve Ege Yazar ile Kafile Başkanları Fatma Koç ve Tan Demir Alankuş, Antrenör Ali Polatel yer aldı.
Olimpiyatın sona ermesiyle birlikte Türkiye Satranç Federasyonu,” Ülkemizi uluslararası arenada başarıyla temsil eden sporcularımızı, göstermiş oldukları mücadele, azim ve emeklerinden dolayı yürekten tebrik ediyoruz. Ay-yıldızlı bayrağımızı Semerkant’ta gururla temsil eden millilerimize ve teknik ekibimize teşekkür ediyor, gelecekteki turnuvalarda başarılarının devamını diliyoruz” paylaşımı yaptı.




