Yalova İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ümit Yılmaz, köylerde güvenliği ve düzeni tehdit eden metruk ile kaçak yapılarla mücadelede kararlı adımlar atıldığını, ruhsatsız yapılara kesinlikle izin verilmediğini söyledi.
Yılmaz, “Şu anda kolluk kuvvetleri ve kendi tespitlerimize göre, yıkımı gerçekleşmemiş veya güvenlik tedbiri alınmamış herhangi bir metruk yapı yok. Eğer tespit edilirse hemen idari kararlarımızı alıyoruz; ya yıkımı gerçekleştiriyoruz ya da güvenlik tedbirlerini alarak metrukluğu gideriyoruz. Mal sahibi kendi sorumluluğunu yerine getirmiyorsa biz devreye giriyoruz” dedi. Genel Sekreter Yılmaz, kaçak yapılarla mücadelede kurumsal kapasitenin artırıldığını belirterek şunları söyledi: “Kaçak yapılar konusunda köylere yönelik olarak İl Özel İdaresi bünyesinde alanında uzman personelden oluşan teknik bir ekip kurduk. Ekiplerimiz, sahadan gelen tespitleri değerlendiriyor, gerekli idari işlemleri başlatıyor ve sahada hızlı şekilde müdahalede bulunuyor. Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini tehdit eden metruk yapıları da aynı hassasiyetle tespit edip yıkım işlemlerini gerçekleştiriyoruz.
Metruk yapılar zamanla suç teşvik edici mekânlara dönüşebiliyor. Bu nedenle vakit kaybetmeden gerekli idari işlemleri tamamlıyor, yıkımları kararlılıkla sürdürüyoruz.”

Yalova Il Ozel Idare Genel Sekreter Kacak Metruk Yapi Mucadele (3)

Vatandaşlara kolaylık: E-Devlet ve CBS sistemiyle yapı bilgilerine erişim

AFAD’dan Dostluk Platformuna Bilgilendirme Toplantısı
AFAD’dan Dostluk Platformuna Bilgilendirme Toplantısı
İçeriği Görüntüle

Yılmaz, vatandaşların ruhsatlı ve mevzuata uygun yapılaşma konusunda doğru bilgiye ulaşabilmesi için teknolojiden yararlandıklarını belirterek şunları söyledi: “Vatandaşlarımız, e-Devlet ve CBS (Coğrafi Bilgi Sistemi) üzerinden ada–parsel bilgilerini girerek kendi arazilerinde hangi ölçekte ve koşullarda yapı yapabileceklerini kolayca öğrenebiliyor. Bu uygulama, vatandaşlarımızın süreci doğru yürütmeleri ve ruhsatsız yapılaşmadan kaçınmaları açısından büyük kolaylık sağlıyor.”

Deprem bölgesindeyiz: Güvenli ve ruhsatlı yapı önceliğimiz

Yılmaz, Yalova’nın deprem kuşağında yer aldığını hatırlatarak şunları söyledi: “Deprem bölgesinde yaşıyoruz. Bu nedenle ruhsatsız, mühendislik hizmeti almamış, denetimsiz yapılaşmalar yalnızca hukuki değil, aynı zamanda can güvenliği açısından ciddi risk oluşturuyor. Bizim amacımız; köylerimizde güvenli, denetimi yapılmış, ruhsatı alınmış ve mühendislik esaslarına uygun yapıların inşa edilmesidir.”

Kaçak yapılaşmanın takibindeyiz

Genel Sekreter Ümit Yılmaz şu ifadeleri kullandı: “Vatandaşlarımızdan beklentimiz, yapılaşma sürecinde mutlaka ilgili kurumlardan ruhsat ve izin almalarıdır. Ruhsatsız yapılaşmaya asla müsaade etmiyoruz. Bizim hedefimiz, herkesin yasal prosedür içinde güvenli bir yaşam alanına sahip olmasıdır. Kaçak yapılaşmanın peşindeyiz ve bu süreci kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğiz.”

Kaynak: Haber Merkezi