Altınova Belediyesi'nin Borçları Açıklandı: 296 Milyon TL! Altınova Belediyesi'nin Borçları Açıklandı: 296 Milyon TL!

Altınova Vakıfbank İlköğretim Okulu 4-E sınıfı öğrencileri anneleriyle birlikte Altınova İlçe Halk Kütüphanesinde “Kitap Okuma Saati” düzenledi.

Yalova’nın en modern kütüphanesi

Altınova İlçe Halk Kütüphanesinde minik öğrenciler çeşitli aktivitelerle eğlenerek öğrenirken, gençler de ferah ve modern bir mekânda derslerine çalışıyor. Öğrenciler, Yalova’nın en modern ve örnek kütüphanesinde sadece ders çalışmak ve kitap okumak için değil, sosyal aktivitelere katılmak için de adeta akın ediyor.

“Birçok etkinlikler yapıyoruz”

Kütüphane personeli Burçin Turna kütüphane hakkında bilgi verdi. Üye sayısının her geçen gün arttığını söyleyen Turna, “50 adet süreli yayın çeşitlerimiz var. Zekâ oyunlarımız var. Kütüphanede çocuklarımız bunlardan faydalanmakta. Sinema gösterileri ve birçok etkinlikler yapıyoruz. Yalova’da en büyük ve ferah kütüphane diyebilirim. Okuma salonumuzda öğrenciler sınavlara hazırlanıyor. Ziyaretçilerimiz internetten faydalanabiliyor. Aileler de çocuklarıyla gelip etkinliklerimize katılıyorlar” diye konuştu.

Okuma alışkanlığı arttı

Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Yalova Altınova Belediyesi’nin destekleriyle 2018 yılında kurulan Altınova Halk Kütüphanesi, 5 bin kitapla kapılarını ziyaretçilere açmıştı. 5 yılda kitap sayısı 14 bin 700’a çıkan kütüphanenin aktif olarak 3 bin 500 üyesi bulunuyor. İlçede okuma alışkanlığı başlatan kütüphane, öğrencilerin yanı sıra yetişkinlerin de ilgisini çekiyor.

yalova-altinova-belediye-metin-oral-minik-ogrenci-anne-kitap-okuma-kutuphane (4)yalova-altinova-belediye-metin-oral-minik-ogrenci-anne-kitap-okuma-kutuphane (3)yalova-altinova-belediye-metin-oral-minik-ogrenci-anne-kitap-okuma-kutuphane (2)

Editör: Arda Yavuz