Olayla ilgili gelişmeleri, ATV ekranlarından takip eden izleyiciler, Yusuf Kavuk ile ilgili detayları öğrendikçe, şok eden gerçeklerle karşılaştılar. Programda bahsi geçen Kavuk  ile ilişkisi olduğu iddia edilen Derya Altun ve beraberinde ismi geçen beş kişi göz altına alınmıştı.

Günler süren gözaltında itiraf geldi. Sorguları devam eden sanıkların, Yusuf Kavuk’un kaybının 190. Gününde Yusuf Kavuk’un c*nsız bedenine ulaşıldı. Bursa’da kaybolduğu bilinen Kavuk’un abisi tarafından, Yusuf Kavuk’un kaybolmasıyla ilgili şüphenilen şahısların, Yusuf’un kız arkadaşı olduğu iddia edilen Derya, Derya’nın annesi ve kardeşi, Harun isimli kişiler gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen şahıslardan Harun’un bir tek savcıya ifade vereceği gelen iddialar arasında.

GÖMDÜĞÜ YERDE PİKNİK YAPMIŞ!
Yusuf Kavuk olayında şahıs Harun Ateş, Yusuf Kavuk'u kavga sırasında ö*dürdüğünü, Kavuk’un c*sedini aracında bir gün boyunca gezdirdiğini itiraf etti. Bursa’nın İnegöl ilçesinde 6 aydır kayıp olan gencin c*sedine, Bilecik'in Bozüyük ilçesinde ormanlık alanda gömülü halde bulundu. C*nayeti çalı ve taşlarla gizlediğini söyleyen Harun, 3 kez pikniğe diye gidip c*nazenin yerini kontrol ettiğini belirtti. İtiraf sonrası Harun Ateş ve Derya Altun tutuklanarak cezaevine gönderildi. Harun Ateş ve Derya Altun, kasten adam ö*dürme suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildiği, Müge Anlı ile Tatlı Sert Programında duyuruldu.  Yusuf Kavuk’un ailesi ekran karşısında isyan etti.

CHP Genel Başkanı Özel: "Soma Davası yeniden görülmelidir" CHP Genel Başkanı Özel: "Soma Davası yeniden görülmelidir"

Peki Neler Olmuştu?
Programda Yusuf Kavuk ve Derya ilişkisi olduğu öne sürülürken,  Derya'nın sevgilisi olduğu iddia edilen Harun adlı bir şahsın da olaya dahil olmasıyla kayıp olayı bambaşka bir boyuta evrilmişti. İddialar karşısında programa bağlanan Derya, "Ben Makedonya'da hukuk okuyorum. Yusuf telefon almak için benim yanıma gelmişti. Amacım yalnızca ona yardım etmekti. Harun ile onu ben tanıştırdım. Daha sonra görüştüklerini bilmiyorum" demişti. Ahaber.com.tr’nin açıkladığı detaylara göre ise, “GÜZELLİK MERKEZİ DETAYI
Kaybolmadan önce son olarak Harun Ateş'le görüldüğü bilinen Yusuf'un bir arkadaşına Harun'u araştırmasını istediğine dair mesajlar ortaya çıkarken, Müge Anlı'da konuşan Harun, Yusuf'la ortak olacaklarını anlatmıştı. Yaklaşık 500 tane güzellik merkezinin sahibi olan Harun'un iddiasına göre Yusuf bir tarla satıyor ve 4 milyon TL ile güzellik merkezine ortak olmak istiyor. Harun, "Yusuf, bir arkadaşıyla görüşecekti onu bekledim. Daha sonra onu lüks bir arabanın yanına bıraktım" ifadelerini kullandı. Olay karşısında Müge Anlı, "Ne güzellik merkeziymiş ya! Her yer güzellik merkezi" demişti.  Canlı yayına bağlanan Yusuf'un arkadaşı, "Yusuf başında bir iş olduğunu ve kendisinin tehdit edildiğini söyledi. Yusuf bana bir mesaj attı. Birisinin fotoğrafını attı. Bu kişinin polis olduğunu ve kendisini tehdit ettiğini söyledi. Yusuf'un büyük paraları yoktu. Ortaklık kurması söz konusu değil" demişti. Yusuf Kavuk'u son gören kişilerden birisi olan eski patronu Arsen Bey "Bursa'da Yusuf'un telaşlı bir hali yoktu. Kendisi bekleyen bir arkadaşından da bahsetmedi. Kendisini askeri personel olarak tanıtan bir kişinin kendisini tehdit ettiğini söyledi" sözlerini kullanmıştı. Daha önce gelen ihbar telefonlarında da "askeri personel" ifadesinin kullanılması dikkat çekmişti.
Derya, Harun ve Yusuf ile sevgili olduğunu reddederken, canlı yayına bağlanan Harun'un ofisinde çalışan bir kişi, "Harun Bey'in odası camla kaplıydı. İçerisi görülüyordu. Harun Bey'in yanında el ele oturuyorlardı.Her gün geliyordun. Giyinip süslenip sabahtan akşama kadar ofiste oturuyordun. Özle kahvaltılar, kahveler geliyordu. Arabanın rengi kiremit rengiydi. Yağmurlu bir akşamda o araçla personelleri evlerine bıraktın" demişti.
Tanık, ayrıca Harun'un Kurban Bayramı'nda üstü k*nlı bir şekilde ofise geldiğini söyledi. Tanık, "O günden sonra Harun Bey'in ruh hali çok değişti. Kurban kestim o yüzden üstüm bu halde dedi. Daha sonra kapalı alanlara girme fobisi oldu. Eli ayağı titriyordu." şeklinde konuştu.
Harun'un daha önce yine bir çalışanın ortadan kaybolduğu iddia edilmişti. Tanık, o kişinin isminin Muhammet olduğunu ve Yusuf'un kaybolduğu dönemde ortadan kaybolduğunu ifade ederek, "Muhammet anketörlük yapıyordu. Kıbrıs'a birkaç ay çalışamaya gitti. Daha sonra 500 bin TL'ye güzellik merkezi satın aldı. Harun Bey, Derya benim peşimden koşuyordu diyordu. Harun Bey'in yine böyle bir sevgilisi olmuştu. Eşi bu durumu öğrenince o kişiyi dövdü" dedi.. EVRAKLARI YOK EDİN
Ayrıca, tanığın Harun'un sahibi olduğu güzellik merkezleri hakkında söylediği sözler hayrete düşürdü. Tanık, "Bir müşteri aldığı ürünleri geri iade etmek istedi. Ancak bu durum kabul edilmedi. Müşteri talebinin kabul edilmemesi üzerine maliyeye şikayette bulunmuş. Bunun üzerine maliye ofise geldi. Harun Bey, evrakları saklayın diye bir talimat verdi. Harun Bey, bize uzman çavuş olduğunu söyledi. Harun Bey, sinirli ve öfkeli bir yapıdaydı." dedi. Başka bir tanık ise, Harun'un eşi hakkında Makedonya'da hukuk fakültesi okuyor dediğini ifade etti. Yusuf'un abisi Vedat, "Yusuf, Makedonya'dan dönünce Derya ile bu iş bitti dedi. 10 günlüğüne gittiği tatilden 2-3 gün sonra geri döndü. Döndükten belirli bir süre sonra Bursa'ya gideceğini söyledi. Benim onunla hayalini kurduğum şeyleri başka birisiyle yaşayacak." dedi. Vedat, "Yusuf bana Derya ile bir bungalova gitmenin hayalini kurduğunu söyledi. Benimle hayalini kurduğu şeyi Harun ile yaşayacak. Onlara yüzümü göstereceğim dedi" ifadelerini kullanmıştı.. İddialar karşısında Derya, "Yusuf benim kardeşim gibiydi. İnsanların yanında bana abla diyordu. Beni karalamayın" demişti. Derya'nın Yusuf ile olan ilişkisini inkar etmesi üzerine Vedat, "Madem sevgili değildi bizim evimizin askılığında iç çamaşırları neden asılıydı? Neden bizim eve geliyordu" şeklinde konuşmuştu. Harun ise yayına bağlanmayı istemeyerek sesinin kısık olmasını gerekçe göstermişti.  

yusuf-kavuk-cinayet-muge-anli-tatli-sert1

Editör: Arda Yavuz