31 Mart 2024 tarihinde yapılması planlanan yerel seçimlere aylara kala AK Parti’deki düğüm çözüldü. Yalova Belediye Başkan Adaylığı için toplam 5 aday adayı olan AK Parti’nin Yalova Belediye Başkan Adayı mevcut Belediye Başkanı Mutafa Tutuk oldu.

7 Ocak Pazar günü Haliç Kültür ve Kongre Merkezi’nde aday tanıtım toplantısını gerçekleştiren AK Parti, 26 ilin Belediye Başkanı adayını açıkladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gündeme dair gerçekleştirdiği konuşmanın ardından 26 ilin belirlenmiş Belediye Başkan Aday Adaylarını teker teker tanıttı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başkan Tutuk’un ismini duyurmasının ardından sahneye Tutuk’un yanında AK Parti Yalova Milletvekilleri Ahmet Büyükgümüş ile Meliha Akyol, AK Parti Yalova İl Başkanı Umut Güçlü, AK Parti Yalova Merkez İlçe Başkanı Aydın Kopuz, AK Parti Yalova Kadın Kolları Başkanı Selihan Dicle Şimşek ve AK Parti Yalova Gençlik Kollları Başkanı Muaz Ceylan da çıktı ve birlik görüntüsün verdiler.

AK Parti’den Gövde Gösterisi

Büyükgümüş; Bir Vicdan Yükselişini İzliyoruz Büyükgümüş; Bir Vicdan Yükselişini İzliyoruz

Başkan Tutuk ve Yalova Ak Parti İl Yönetimi, Haliç Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen tanıtım toplantısının ardından Yalova’ya dönerken coşkulu bir kalabalık onları bekliyordu. Onlarca araçlık konvoyla Yalova’ya giriş yapan Başkan Tutuk’a trafikteki araçlarda kornayla, çevredeki vatandaşlarda alkışlarla tezahürat etti. Yalova’ya girişinden itibaren büyük bir kalabalık ile karşılanan Başkan Tutuk ve beraberindekiler, 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’na kadar meşalelerle ilerledi. Yalova’da yaşayan Ak Partililer, Yalova Merkez’de büyük bir kalabalık toplayarak yerel seçimler öncesi gövde gösterisinde bulunmuş oldu. Başkan Tutuk ve Başkan Güçlü, kendilerini dinleyen kalabalığa seslendiler ve verilen kararın Yalova’ya hayırlı olmasını dilediler. Daha sonra Başkan Tutuk ve AK Parti Yalova Teşkilatı, Kent Müzesi’nde bir araya geldi ve Başkan Tutuk söz alarak, adaylığı, seçim süreci ve Yalova’nın geleceği ile ilgili konuşma gerçekleştirdi.

Karşılama ile ilgili Yalova Ak Parti İl Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, “31 Mart sabahına kadar terimizin son damlasına kadar çalışacak, Yalova’mızı hak ettiği değere ve hizmete kavuşturarak milletimizin derdi ile hemhâl olacağız. Aday tanıtım toplantısı sonrası Yalova Belediye Başkan Adayımız Mustafa Tutuk’u; hemşehrilerimiz ve teşkilatlarımız ile birlikte büyük bir coşkuyla karşıladık. Tüm teşkilatlarımız ile omuz omuza verecek; daha güçlü bir Yalova için gece gündüz çalışacağız” ifadelerine yer verildi.

Haber/Göktuğ Doğukan Yüksel

yalova-ak-parti-yerel-secim-belediye-baskan-aday-kutlama-kent-muze (9)yalova-ak-parti-yerel-secim-belediye-baskan-aday-kutlama-kent-muze (7)yalova-ak-parti-yerel-secim-belediye-baskan-aday-kutlama-kent-muze (8)yalova-ak-parti-yerel-secim-belediye-baskan-aday-kutlama-kent-muze (5)yalova-ak-parti-yerel-secim-belediye-baskan-aday-kutlama-kent-muze (3)yalova-ak-parti-yerel-secim-belediye-baskan-aday-kutlama-kent-muze (4)yalova-ak-parti-yerel-secim-belediye-baskan-aday-kutlama-kent-muze (2)yalova-ak-parti-yerel-secim-belediye-baskan-aday-kutlama-kent-muze (1)

Editör: Arda Yavuz