Yalı caddesi üzerinde, Emniyet Müdürlüğü binasının hemen önünde bir pankart var. Pankartta! BU CADDE ÜZERİNDE 02.NİSAN TARİHİ İTİBARİYLE PARK YASAĞI UYĞULANACAKTIR  ibaresi mevcut..

Bu yazmış olduğum yazı yayınlandığı gün Yalı Caddesi üzerinde de sözüm ona park yasağı başlamış olacak. Park yasağının (bu cadde olarak belirlenen) Yalı caddesinin neresinden başlayıp, nereye kadar devam edeceğine aklım ermedi. Acaba caddenin tamamını kapsayacak mı?


Daha önce bu pankartın benzeri Yaşar Okuyan Bulvarı  ve Çeşme Sokak üzerinde de asılı idi.

Şimdide aynı pankart Yalı Caddesi üzerinde asılı:

Bu pankartın içeriliğini anlamak mümkün değil;

Bana geç yapılmış NİSAN 1 Şakası gibi geldi.

Neden mi?

Benim 1996 senesinde Yalova iline tayinim çıkıp geldiğimde. Yalova daha yeni il olmuş, cadde ve sokaklar üzerinde bir takım değişiklikler yapılmıştı, kimi caddeler tek yönlü trafiğe çevrildi kimileri üzerinde park yasağı konuldu.

Bu oluşum 1999 Marmara depreminden sonrada devam etti.

Nereden mi biliyorum?

Ben o zaman Trafik Şube Müdürlüğü İdari Büro Amirliğinde görevli idim.Benim bu şehre tayinimden önce, burada görev yapan ve benim ile birlikte bu şehre tayini çıkan, memur arkadaşlar ile amirlerden bazıları hala Trafik Şube Müdürlüğünde görevli bulunmaktadırlar. Onlarda gayet iyi biliyorlar ki!Pankart astıkları ve park yasağı uygulamasının yapılacağını duyurdukları bu cadde ve sokaklar da zaten bu yasaklar yıllardan beri vardı.

Nerelerde mi?

Yaşar Okuyan Bulvarının Çavuş Dayı Kavşağı ile Orman İşletme kavşağına kadar, yani bulvarın tamamı üzerinde İl Trafik Komisyonunun park yasağı kararı var. Uygulama yarım yapılıyor.

Çeşme sokağın tamamında İl Trafik Komisyonunun park yasağı var. Allah’tan Sokak küçükte burada park yasağı tamamen uygulanmakta.Yalı caddesinde, Tonami meydanından, Araştırma önü, Pendik iskelesinden (daha iskele yapımı biter bitmez), eski heykelin bulunduğu meydana kadar İl Trafik Komisyonunun park yasağı var. Hatta bu yerlerde park yapılamaz işaret levhaları yıllardır bulunmaktadır.

Şimdi ben soruyorum?

Bu pankartlar neyin nesi?

Yıllardır var olan bu yasaklar, şimdimi aklınıza geldi?

           
Ne oldu da birden bire, bu yasakları yeniden hatırlayıp uygulamaya koydunuz. Belki Yalı Caddesi üzerindeki park yasağını da, Yaşar Okuyan Bulvarındaki park yasağı gibi yarım uygulayıp yine sudan bahaneler ile yapmış olduğunuz bu yarım işi savunacaksınız.


Olmaz öğle şey.


Peki!

Şimdi pankart asma sırası, park yasağı olan hangi cadde veya sokakta?

İstanbul  (Karamürsel ) caddesinde mi?

          
Mimar Sinan Caddesinde mi?

           
Sefa Bey Caddesinde mi?

           
Eğer bu pankartı, Gazi Paşa Caddesine de asarsanız bende bu pankartın altında resim çektiririm.

          
Her neyse bunları geçelim!

          
Yalova’nın Merkezi bölgelerinde alınan bu Trafik tedbirleri, diğer bölgeler de alınmayacak mı sadece buraları ile sınırlı mı kalacak diye merak ediyorum.

Gazi Osman Paşa Mahallesinde hiç trafik sıkışıklığı veya park yasağı yok herhalde.Elmalık yolu delik deşik.Gazipaşa Caddesi trafiğe kapalı olmasına rağmen araç sayısı yaya sayısından daha fazla.Yeni oluşum içinde bulunan, yaya kaldırımı bile olmayan yayaların yürüyemediği, araçların ralli alanına döndürdüğü, yaşı küçük çocukların ve sürücü kurslarının eğit alanına çevirdiği, beton mikserlerinin hız denemesi yaptığı,   Kazı Kara Bekir Mahallesi (Hacı Mehmet Ovasında bulunan ) Şehit Yaşar Kuş caddesi ve paralelindeki caddeler için ne yapacaksınız merak ediyorum.

E nede olsa, zaman içinde alınacak tedbirleri bekleyip göreceğiz.Benim sizlere tavsiyem ne yapacaksanız bir an evvel yapın!

Buralarda kimsenin canı yanmadan burnu bile kanamadan.Yoksa bunun vicdani ve hukuki sorumluluğundan asla ve asla kendinizi kurtaramazsınız. Yalova sadece Pankart astığınız cadde ve sokaklardan ibaret değildir.

Arada sırada da olsa ekiplerinizi diğer mahallelerde, caddelerde görevlendirin buraları da hız kontrolü ve diğer kontrollerden nasibini alsın.    


Benim bu haftalıkta yazacaklarım bu kadar. Haftaya başka konularda buluşmak üzere, mutluluk, sağlık dolu kazasız bir hafta temenni ederim.