Termal Kredi Yurtlar Kurumu’nda (KYK) kalan 1.100 öğrenci, burada bulunan iki kooperatif arasında yaşanan sorun nedeniyle Yalova Üniversitesi’ne ulaşımları konusunda sıkıntı yaşamış, öğrencilerin ulaşım problemine ise Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk duyarsız kalmayarak el atmıştı. Termal Belediyesi ile yapılan görüşmeler sonucu Başkan Tutuk, Yalova Belediyesi’ne ait araçlarla öğrencilerin üniversiteye olan ulaşım problemini çözüme kavuşturmuştu. Bu durum karşısında yurtta kalan öğrenciler, 1.100 öğrenci arkadaşı adına Başkan Tutuk’a teşekkür ziyaretinde bulundular.

Tutuk, “Öğrencilerimizin Mağduriyetlerine Kayıtsız Kalamazdık”

Gençlik ve Spor İl Müdürü Salih Kılıç ile Termal KYK Yurt Müdürü Veysel Yeşilyurt’un da eşlik ettiği ziyaretten büyük memnuniyet duyduğunu söyleyen Başkan Tutuk, öğrencilerin haklı talebine kayıtsız kalmadıklarını söyledi. Başkan Tutuk, “Minibüsçülerimize saygı duyuyoruz ancak ben kendilerini siz değerli öğrencilerimizi mağdur etmemeleri gerektiği konusunda uyardım. Kendilerine ‘Ya bu işi çözün ya da biz çözeriz’ dedik. Baktık ki durum değişmedi ve öğrencilerimizin mağduriyetleri devam etti, bu nedenle biz devreye girerek bu işi çözüme kavuşturduk. Öğrencilerimizin talebini haklı gördük ve bu duruma kayıtsız kalmadık. Üzerimize düşeni de yaptık. Şimdi otobüslerimiz ring sefer atıyor ve öğrencilerimizi mağdur etmeden taşıyor” dedi.

“Öğrenci Dostu Belediye Başkanı Olarak Görüyoruz”

Bir ‘İlik Ve İyilik’ Öyküsü Bir ‘İlik Ve İyilik’ Öyküsü

Öğrenciler adına konuşan Termal KYK Yurt Temsilcisi Enes Kerem Çolak ise Başkan Tutuk’u ‘Öğrenci dostu Belediye Başkanı’ olarak gördüklerini söyledi. Çolak, “Büyük mağduriyetler yaşıyorduk ancak bu duruma sizler el attınız. Talebimize kayıtsız ve duyarsız kalmadınız. Ben yurdumuzda kalan 1.100 öğrenci arkadaşımız adına sizlere teşekkür ediyorum. Tüm öğrenci arkadaşlarımız bu durumdan memnuniyetlerini ifade ediyorlar. Sizlerden Allah razı olsun. Sizleri öğrenci dostu belediye başkanı olarak görüyoruz” şeklinde konuştu.

Editör: Arda Yavuz