Yalova Gazetesi, “Mahallenin Muhtarı” serisinin bu hafta ki konuğu Altınova ilçesine bağlı Aktoprak Köyü Muhtarı Nebi Özdemir oldu. Muhabirimiz Göktuğ Doğukan Yüksel’in sorularını yanıtlayan Özdemir, köyü hakkında ki gelişmeleri aktardı.

Güneyköy Muhtarı Erhan; Köyümüzün Çeşmesi Sultan Reşat Han Tarafından Yaptırılmış Güneyköy Muhtarı Erhan; Köyümüzün Çeşmesi Sultan Reşat Han Tarafından Yaptırılmış

Köyünün su ve doğal gaz sorunu yaşadığını ifade eden Aktoprak Köyü Muhtarı Nebi Özdemir, “ Okul, ulaşım ve güvenlik açısından bir sorunumuz yok. Ana sorunumuz su. Köyümüzde ki su yetersizliği nedeniyle köyün baş tarafında bir dereden su bulup getirdim. Dere suyu ile bahçe işlemlerimizi hallediyoruz. İçme suyunu ise dağdan karşılıyoruz. Son yıllarda yaşanan kuraklık ve nufüs artışından dolayı suyumuz yeterli gelmiyor. Mahmudiye sınırında bir su buldum. Onu getirebilmek için uğraşıyoruz. Yetkililerden yardım istiyoruz. Ayrıca köyümüzde doğal gazda yok. Çevre köylerimizde doğal gaz var fakat bizde henüz yok. 2024’te bize de doğal gaz gelmesini umuyoruz. Vatandaşımız rahat etsin istiyoruz” şeklinde konuştu.

MUHABİR/ GÖKTUĞ DOĞUKAN YÜKSEL

KAMERAMAN/RÜMEYSA ŞAHİN

Editör: Rümeysa Şahin