Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi ziyaretinde hangi konuları görüştüklerini açıkladı. Görüşmenin detaylarının partilerin arşivlerinde yer aldığını ve partilerin yetkili makamlarının görüşmenin detayları hakkında bilgilendirilmeye devam edildiğini açıkladı.

“Gayet Olumlu ve Verimli Geçti”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile gerçekleştirilen görüşme ile ilgili satırbaşlarını açıklayan CHP Genel Başkanı Özel, “Seçim sonuçlarını samimiyetle değerlendirdiğimizi ve kendisinin değerlendirmelerini memnuniyetle dinlediğimizi, tebriklerini kabul ettiğimizi; bundan sonraki sürece dahil olarak da son derece yapıcı bir şekilde bu değerlendirmeleri gerçekleştirdiğimizi paylaşabilirim.

Chp Baskan Özgür Özel Mhp Devlet Bahçeli Görüşme (1)

Dış politikada Filistin, Kıbrıs konusu başta olmak üzere Türkiye’nin tüm dış politikasını hangi gözle gördüğümüzü kendisi ile paylaşma; CHP’nin burada bir ana muhalefet partisi olduğunu, milletimiz ilk seçimlerde başka bir görev verene kadar ana muhalefet partisi olduğumuzu ancak yurtdışında Türkiye’nin partisi olduğumuzun altını bir kez daha çizdim.

Ayrıca kendisinin de daha önce seçimlerden önce paylaştığı gibi 10 Bin Liralık emekli maaşı ile geçinmenin imkansızlığı noktasında görüşlerimizi ifade ettik. Asgari ücretin eridiğini, Temmuz ayında zam yapılmamasının yaratacağı sıkıntıyı, Temmuz zammının sadece küçük işletmelerin, KOBİ’lerin sırtına bırakılmayıp bu konuda devletin yapması gerekenler konusun da her ikimizin de birer milletvekili başkan olarak üzerimize düşenleri hatırladık, karşılıklı konuştuk.

Atanmayan öğretmenlerden staj mağdurlarından, çıraklık mağdurlarına, kademeli emeklilik beklentisinden; uzman çavuşların, emekli astsubayların sorunlarına kadar pek çok konuda görüş alışverişinde bulunduk.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Lozan Antlaşması'nın yıl dönümü mesajı Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Lozan Antlaşması'nın yıl dönümü mesajı

28 Şubat davasının mağdur tutuklularından, görülen davalara yönelik Anayasa Mahkemesi kararlarına uyulmamasından duyduğumuz endişeye kadar kendilerine ile görüşlerimizi ifade ettik. Kendilerinin pek çok husustaki olumlu katkılarını ve elbette farklı düşündüğü noktaları dikkatle takip ettik ve not aldık.

Müfredat konusundaki duyduğumuz rahatsızlığı ve daha pek başlıkta kendisi ile görüş alışverişinde bulunduk, kendisinin değerlendirmelerinin, kendisinin bu hususlar hakkındaki ifadelerinin neler olduğu konusunda daha fazla bir detay verilmemesini Türk kamuoyunun takdirine bırakıyorum.” dedi.

Editör: Uğur TEZCAN