Memleket Partisi Genel Başkanı ve Yalova eski Milletvekili Muharrem İnce ve beraberindeki heyeti, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi’ne gitti ve Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel ile görüşme gerçekleştirdi. Yapılan ziyaretin ardından İnce ve Özel, Anayasa Mahkemesi’nin alt mahkemelerce uygulanmayan kararlarını konu alan bir ortak basın açıklaması gerçekleştirdiler.

“Darbe girişiminin son perdesi oynandı”

Basın toplantısında ilk sözü olan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ve heyetini kabul ettik. Kendileri partimize hayırlı olsun ziyaretine geldiler. Nazik ziyaretleri için teşekkür ediyoruz. Görüşmede memleket meselelerini ve halkın meselelerini konuştuk. Önümüzdeki süreç içinde diyalog ve temas halinde bulunmak için fikir birliğine vardık” dedi. Görüşme sırasında basının televizyonlarda yaptığı yayınlarda CHP’nin açıklayacağı Belediye Başkan Adaylarından bahsedildiğini gördüğünü söyleyen Özel, “Dün Anayasa Mahkemesi’nin kararını hiçe sayan, dolayısıyla anayasayı askıya alma anlamına gelen bir darbe girişiminin son perdesi oynandı. Bu şartlar altında yapılacak olan MYK toplantımızın ve ardından yapılacak PM toplantımızın özel bir gündemle toplanacağını dün bir sosyal medya paylaşımıyla duyurmuşum. Bugün bizden bir Belediye Başkan Adayı ve Belediye seçimlerine dair bir şey duymayacaksınız. Dün ki paylaşımımızda olduğu gibi MYK’mızın ve PM’mizin olağanüstü gündemi, içinde bulunduğumuz anayasaya karşı darbe girişimidir. CHP’nin toplumsal muhalefetle birlikte bundan sonraki yol haritasını konuşacağız. Önümüzdeki hafta içinde belirlenecek bir günde bugün ki gündemle PM’miz yeniden toplanacaktır. Bunu da birinci ağızdan ifade etmiş olayım” şeklinde konuştu.

Becan; Bu Eksiklik Yalova Adına Çözülmeli! Becan; Bu Eksiklik Yalova Adına Çözülmeli!

“Yargı iktidarın sopası olmuş”

Özgür Özel’in açıklamasını bitirdikten sonra sözü alan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, “Memleket Partisi olarak yeni seçilen Genel Başkan Sayın Özgür Özel’e hayırlı olsun ve başarı dileklerimizi iletmek için geldik. Kendisiyle memleket meseleleri üzerine bir değerlendirmemiz oldu” ifadelerini kullandı. Seçim süreciyle ilgili kaygılarını dile getirdiğini vurgulayan İnce, “Bu memleketin adliyesi, zaptiyesi, mülkiyesi, harbiyesi ve tıbbiyesi ele geçirilmiş durumda. Memlekette yargı iktidarın sopası olmuş durumda.  Yargının olmadığı ve yargının düzgün işlemediği bir yerde ekonominin kurallarının düzgün işlemesi mümkün değildir. Eğer yargı adalet dağıtmıyorsa o ülkede yoksulluk kaçınılmazdır. Yargı karın doyurur. Türkiye’de yargı aklını başına almalıdır. Türkiye’de yargı bizi yoksulluğa sürüklemektedir. Bugün Dolar 30 lira olmuşsa ve Euro 35 liraya doğru gidiyorsa bunun birinci sorumlusu ekonomistler değildir… Yargıçlardır, hakimlerdir, savcılardır ve siyasetçilerdir. Bunu herkes böyle bilmelidir. Bu beni ürkütüyor. Baskılanmış bir döviz, yargı eliyle bir takım “hizaya” getirme memleketimizin geleceği açısından bizi ürkütüyor. Son yaşanan seçimde de ne yazık ki hem cumhurbaşkanlığı hem meclis çoğunluğunu ele geçirmiş bir iktidar var. Bu psikolojik üstünlükle bu seçimlere giriyor. Onun için Sayın Özgür Özel’e Cumhuriyet Halk Partisi’nin amiral gemisi olduğunu söyledim. Bugün muhalefetteki en güçlü partidir. O konuda görüşlerimizi aktardık. Türkiye nasıl yeniden ayağa kaldırılır ve nasıl topyekun mücadele edilir konusunda görüşlerimizi paylaştık” dedi.

Haber/Göktuğ Doğukan Yüksel

Editör: Arda Yavuz