Yalova Belediyesi Meclis Salonu’nda beş haftadır devam eden diyabetli hastalara yönelik eğitimlerde her hafta iki uzman doktor tarafından eğitimler verildi. Eğitimlere katılan seksen diyabet hastasına sertifikaları, Nefroloji Uzmanı Dr.Müjdat Batur Canöz tarafından takdim edildi.

Eğitimlerin oldukça verimli geçtiğini belirten diyabet hastaları bundan sonra yaşamları boyunca hastalıklarıyla ilgili olarak daha bilinçli hareket etmelerini sağlayacak bilgilerle donandıklarını ifade ederek memnuniyetlerini dile getirdiler.

Sertifika töreni öncesinde, Diyabet Okulu’nun son dersinde Psikolog Berna Özer "Diyabetli Hastalarda Psikolojik Yaklaşım” konusunda hastaları bilgilendirdi.

Ardından söz alan Nöroloji Uzmanı Dr. Mustafa Yılmaz, diyabet hastalarına tokluk ve açlık kan şekerinin kontrol edilerek, denetim altında bulundurulması gerektiğini söyledi. Diyabetli hastalarda görülen ağrı çeşitleri konusunda hastaları bilgilendiren Dr.Yılmaz, “Gelişmiş ülkelerde toplumun yüzde ikisinde nöropatik ağrı görülür. Diyabet hastalarında nöropatik ağrı, dokuda ortaya çıkan ağrı ve ikisinin de bir arada görüldüğü ağrı çeşitleriyle ağrının seyrettiğini görüyoruz. Ağrının nedeni doğru tespit edilmeli. Kronik ağrı yaşam kalitesini düşüren sebeplerin başında geliyor. Uyku bozukluğu, anksiyete, depresyon, fiziksel ve sosyal fonksiyonlarda bozukluk gibi birçok olumsuz sonuca yol açar” sözleriyle ağrı konusunda hastaları bilgilendirdi.
Editör: TE Bilişim