Yalova ili Merkez ve Çınarcık  ilçelerinde,  Eylül 2023 ayı içerisinde değişik tarihlerde piyasaya sahte para sürme olaylarının meydana gelmesi üzerine; Yalova İl Jandarma Komutanlığınca, söz konusu olayların örgütlü ve organize bir şekilde hareket eden kişiler tarafından gerçekleştirilebileceği üzerinde durularak soruşturma derinleştirildi.

Yalova İl Jandarma Komutanlığınca, delilerden yola çıkarak sürdürülen çalışmalar sonucunda 31 Ocak 2024 tarihinde Yalova ve İstanbul ilinde eş zamanlı olarak şüphelilerin üzerlerinde ve evlerinde yapılan aramalarda; (214) adet sahte 100 TL, (36) adet sahte 200 TL, (2) adet sahte 100 ABD Doları ele geçirildi.

Ele geçirilen banknot seri numaralarının, Merkez Bankası Sahte Banknot İzleme Sisteminde yapılan sorgulaması sonucunda; aynı seri numarasına sahip banknotların ülke genelinde (1.640) olayda da kullanıldığı tespit edildi.

 Olayla ilgili olarak yakalanarak gözaltına alınan ve  yasal işlemlerin ardından adli makamlara sevk edilen O.A. ve D.Ç. adlı şüpheliler tutuklandı; Y.A., E.Y ve H.M.  adlı şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Yalova İl Jandarma Komutanlığı, Yalova Valiliği koordinesi gerçekleştirilen operasyonların vatandaşların huzur ve güven ortamı içerisinde yaşamalarını sağlamak amacıyla,  her türlü suç ve suçlularla mücadeleye gece gündüz demeden karalılıkla devam edileceğini açıkladı.

JASAT, Hırsızlık Şüphelisini Başarılı Operasyonla Yakaladı JASAT, Hırsızlık Şüphelisini Başarılı Operasyonla Yakaladı

Editör: Arda Yavuz