1950 Erzincan doğumlu, 1975 yılında Yalova’ya gelerek özel bir kuruluşta çalışıp emekli olmuş bir muhtardır. 3 dönemdir Çiftlikköy’de muhtarlık yapan Kaya, şu an muhtarlığının son döneminde olduğunu ifade etti. Yönetmekte olduğu mahallenin %80’ini tanıdığından bahseden Kaya, mahallesinde yaşamakta olan vatandaşların ekseriyetle emeklilerden oluştuğunu açıkladı. Karabük, Ankara, Bolu ve Düzce gibi çevre illerden gelen vatandaşların mahallesinde yaşamakta olduğunu belirten Kaya, birçok farklı yerden gelen insanların mahallesinde konaklamakta olduğunu ifade etti.

Mahallesinde kentsel dönüşüme girmesi gereken riskli binaların bulunduğunu aktaran Kaya, bu durum hakkında geçmiş yıllarda Yalova Belediye Başkanı ile de görüştüklerini açıkladı. Mahallesine göç eden vatandaşların özellikle Doğu bölgelerinden gelenler olduğunu söyleyen Kaya, mahallesinde okul sayısının yeterlilikte olduğundan ve kendi muhtarlık döneminde okul ile Sağlık Ocağı problemlerinin halkın da desteğiyle çözülerek sorunun ortadan kalktığını aktardı. Mahallesinde Darülharpçıların olmadığını ve mahallesindeki vatandaşların denizi kullandıklarından bahseden Kaya, halen daha yönetmekte olduğu mahallenin sorun yaşanmayan güvenli bir bölge olduğunu da sözlerine ekledi.

Güneyköy Muhtarı Erhan; Köyümüzün Çeşmesi Sultan Reşat Han Tarafından Yaptırılmış Güneyköy Muhtarı Erhan; Köyümüzün Çeşmesi Sultan Reşat Han Tarafından Yaptırılmış

Bundan yaklaşık 13-14 yıl önce mahallesinde yaşayan uyuşturucu bağımlısı vatandaşların olduğundan ve daha sonra bu problemin emniyet güçlerince çözüldüğünden bahseden Kaya, şu an böyle bir problemin mahallesinde yaşanmadığını dile getirdi.

Mahallesinde anasınıfı ihtiyacı olduğundan ve bu konuyla ilgili yetkililerle görüştüklerinden bahseden Siteler Mahallesi Muhtarı Kaya, mahallesinin ihtiyaç ve taleplerini resmi kurumlar ile belediye aracılığıyla çözdüklerini belirtti. Muhtarı mahallenin rehberi olarak gördüğünden ve eski - şu anki Yalova arasındaki en bariz farkın eski Yalova’da yaşayan hemen herkesin birbirini tanıdığından fakat artık Yalova’da böyle bir durumun kalmadığını ifade etti.

Yalova’nın altyapı yetersizliğinden yakınan ve hastanenin başka bir yere taşınmasının vatandaşın zorluk yaşamasına neden olduğundan bahseden Kaya, bu konuyla ilgili vatandaşlardan imza da toplandığından ama problemin henüz çözülemediğinden bahsetti.

Yeni yapılan OSB’lerin kendi mahallesini etkilemediğini ama ilerleyen zamanlarda o bölgeye göçlerin yaşanabileceğini düşündüğünü aktaran Muhtar Kaya, bu durumun Çiftlikköy’e götürüsünden ziyade getirilerinin olduğunu da sözlerine ekleyerek röportajımızı noktaladı.

Tuğba ALTIN/Haber

Editör: Rümeysa Şahin