Yalova Gazetesi’nin en özel serilerinden “Mahallenin Muhtarı” devam ediyor. Yalova’daki tüm mahalle ve köy muhtarları ile görüşme gerçekleştirdiğimiz serimizdeki bugünkü konuğumuz Altınova Soğuksu Köyü Muhtarı Yaşar Yedikanat oldu. Muhtar Yedikanat, Yalova Gazetesi Muhabiri Göktuğ Doğukan Yüksel’in sorularını yanıtladı.

“Doğal gaz geleli 5 ay oldu”

Kendisini tanıtan Muhtar Yaşar Yedikanat, “Altınova Soğuksu 1974 doğumluyum. Evliyim ve üç tane çocuğum var. Köyde tarım ile uğraşıyorduk bir de muhtarlık eklendi. Bu ikinci dönemim. Önceden çiftçilik ve tarımla uğraşıyorduk. Eskisi gibi uğraşamıyoruz ama yapmaya çalışıyoruz” dedi ve köyde aktif olarak çalışmalar hakkında, “Su içme hatlarımız değişiyor. Ana hatlarımız 60 senelik. Sağ olsun Özel İdare ve Kaymakam Bey tarafından bu hatlar değişiyor. Akşamüstü çok su kullanımı oluyor. Su düştükten dolayı yüksek yerlerde su basıncı az oluyor. Bu bir hafta içerisinde o konuda rahatlayacağız. Doğalgaz geleli 5 ay oldu. Şu an doğal gaz kullanıyoruz, evlere bağlandı” ifadelerini kullandı.

“Köyümüz Boşnak köyü”

Köyü hakkında bilgi veren Yedikanat, “Bizim köy Yalova’nın tek Boşnak köyü. Tarımla uğraşıyor vatandaşlarımız, emekli çok, dışarıda çalışan vatandaşlarımız çok.  Bizim nüfusumuz 700, seçmenimiz 400. Bir 700 seçmenimizde Karamürsel, Altınova, Yalova bölgesinde bulunuyor. Dışarıya iş sebebiyle göç veriyoruz. Vatandaşlar yeri, arazileri sattıktan sonra yabancılar geliyor, evlerini kuruyorlar. Mahalliler ile beraber 200 hanemiz var. 20-30 tane de dışarıdan ev yapıp oturanlar var” dedi.

“Vatandaşlarımız hafriyat kamyonlarından şikayetçi”

Köylerinde yaşadıkları en büyük sorundan bahseden Yedikanat, “Köyümüzden, büyük hafriyat kamyonları geçiyor, en büyük sıkıntımız o. Onlara, alt taraftan bir alternatif yol düşünüyorlar. Büyük hafriyat kamyonlarını aşağı yoldan yönlendirirsek çok daha rahat oluruz” şeklinde konuştu. “Hafriyat kamyonları neden bu yoldan geçiyorlar” sorusuna cevap veren Muhtar Yedikanat, “Buralar transit yol olduğu için, Bursa sınırında taş ocakları olduğundan dolayı Bursa sınırından malzeme çekiyorlar. Altınova-İzmit bağlantı yolu olduğundan buradan geçiyorlar. Vatandaşlarımız bu konudan şikayetçi. Hızdan dolayı uyarıyoruz. Alternatif yol yapılırsa köyün içi rahatlar” ifadelerini kullandı.

“Akçukur Mahallesinde hiçbir şey yok”

Muhtar Mehmet Karasu, “Köyümüzde İçme Suyu Hattının Bir An Önce Yenilenmesi Gerekiyor” Muhtar Mehmet Karasu, “Köyümüzde İçme Suyu Hattının Bir An Önce Yenilenmesi Gerekiyor”

Köylerindeki bir mahallenin mağdur durumda olduğunu anlatan Yedikanat, “Bizim Soğuksu Köyü’ne bağlı Akçukur Mahallemiz var. Orada yol çalışması oldu ve kablolar zarar gördü. Gerekli müracaatlarımızı yaptık ama ev telefonları, internet 6 seneden beri hiçbir şey yok. Bunun çözülmesini istiyoruz. Bize yapılacak dediler ama 6 senedir bekliyoruz. Sayın Altınova Kaymakamımız aradı, onlarla görüştü. Yapılacağını söylediler ama 6 seneden beri yok” dedi.

Muhabir/Göktuğ Doğukan Yüksel

Kameraman/Göktuğ Doğukan Yüksel

Editör: Rümeysa Şahin