Erkek basketboluna göre koronavirüsün uğramadığı TKBL’de Emlak Konut namağlup olarak liderliğini sürdürdü. Bodrum Karya ve Samsun Basketbol İhtisas takımları küme düşme hattına adeta demirlediler. Play-Off için iyi bir yer kapmak isteyen temsilcimiz bu haftayı da 6. Sırada noktalamayı başardı.

Geride kalan 16. Haftanın açılış karşılaşmasında Mersin Büyükşehir Belediyesi sahasında Bodrum Karya’yı 86-42 devirdi. Düşüşte olan Uludağ Basket evinde Antalya Güneşi’ne 90-65 boyun eğdi. Galibiyeti bulunmayan son sıradaki Samsun Basketbol İhtisas konuk ettiği Rize Belediyesi’ne 89-43 mağlup oldu.

TKBL’nin en flaş takımı Botaş Gelişim rakibi Urla Belediyesi’ni 78-64 yendi. Çeşme Basketbol’a konuk olan Ferhatoğlu Edremit Belediyesi Gürespor parkeden 55-53’lük galibiyetle ayrıldı. HDİ Sigorta Yalova VİP evinde Tarsus Belediyesi’ni uzatma periyotu sonunda 61-57 mağlup etti. Lider Emlak Konut sahasında Fenerbahçe Gelişim’i evine 74-47’lik yenilgiyle uğurladı. Bu haftanın son maçında Turgutlu Belediyespor rakibi Karşıyaka Çarşı Koleji’ni 72-70 yendi. TKBL’de 17. Hafta 14 Ocakta başlayacak ve 15 Ocakta oynanacak maçlarla son bulacak.

Editör: TE Bilişim