1980 doğumlu Beyaz Rusyalı yıldız daha önce Adana Botaş ile Eurolaegue’de forma giymişti. Yalova’ya gelerek kulübün sponsoru Atakent Hastanesi’nde kontrolden geçen Natallia Terglav Tratsiak kulüp yetkilileri ile anlaşmaya vardı.

En son olarak Türkiye Kadınlar Basketbol 2. Lig ekiplerinden ASİstanbul formasını terleten 195 boyunda ki oyuncu uzun forvet ve pivot mevkilerinde oynuyor.

Hırvat asıllı Beyaz Rusyalı oyuncu kariyerinde Romanya’dan Sepsi Gheorghe, İran’dan Ararat, Bosna Hersek’ten Celik ve Çek Cumhuriyeti takımı Slovanka MB takımlarında oynadı.

Basketbol hayatını VİP Atakent Hastanesi Basketbol Kulübü’nde sürdürecek olduğundan dolayı mutlu olduğunu dile getiren Natallia Terglav Tratsiak,” Basketbol hayatımı Yalova’da VİP Atakent Hastanesi Basketbol Kulübü’nde sürdüreceğim. Yeni takımım bir süredir benle temas halindeydi.  Beni çok istiyorlardı. Bundan dolayı buraya geldim ve anlaştım. VİP Atakent Hastanesi Basketbol Kulübü’nün başarısı için ter dökeceğim” dedi.

VİP Atakent Hastanesi Basketbol Kulübü Antrenörü Murat Yapıcı,” Natallia takımımızın başarısında önemli rol oynayacak. Gelecek yıl lige daha ciddi bir ekip kurarak katılacağız. İlk yılımızı kendi adımıza başarılı sayabiliriz. Geçiş sürecini başarılı bir şekilde tamamladı” şeklinde konuştu.

VİP Atakent Hastanesi Basketbol Kulübü’nün Sponsor Başkanı Dr. Ali Övet, Natallia Terglav Tratsiak’nin takıma hayırlı olmasını dilediğini transferlere de Mayıs ve Haziran ayı içersinide devam edeceklerini dile getirdi. 

Editör: TE Bilişim