Yalova’nın en başarılı hentbol antrenörleri arasında yer alan Hüseyin Kutrup’un keşfi olan genç sporcu, 2022 doğumlu oyuncu Siyah Beyazlı ekipte sezon boyunca “77” numaralı formayla mücadele etti. Milli takımda da boy gösteren başarılı sol kanat oyuncusu Gökay Bilim mevkiinde Türkiye’nin en iyileri arasına girmeye de aday gösterildi.

2021-2022 Hentbol Sezonu Erkekler Süper Ligi 26’ncı ve son haftası 22 Mayıs Pazar günü oynanan maçlarla tamamlandı. Ligin bitimine üç hafta kala şampiyonluğunu ilan eden Beşiktaş’a son hafta Nilüfer Belediyesi’ni ağırlarken mücadeleyi 38-33 kazandı. Bu müsabakada Yalovalı oyuncu Gökay Bilim 2 golle takımına katkı verdi.  Süleyman Seba Salonu’nda oynanan karşılaşmanın ardından düzenlenen törende Beşiktaş’a kupa ve madalyalarını Türkiye Hentbol Federasyonu Başkanı Uğur Kılıç ve Beşiktaş Jimnastik Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi takdim etti.

“Gururlu ve onurluyum”

Gökay’ı ve takım arkadaşlarını kutlayan Zirve Gençlik ve Spor Kulübü’nün hentbol antrenörü Hüseyin Kutrup,” Bizim altyapımızdan yetişen ve Beşiktaş altyapısından harmanlanan böyle bir oyuncumuzun bu seviyelerde başarı göstermesi şu anda bizimle mücadele veren sporcularımız açısından bir örnek ve bizim için bir onur kaynağıdır Gökay'ın kişiliği hentbol oyununa olan ilgisi ve yeteneği tartışılmaz bir güzelliktir inşallah daha sonraki yıllarda kendisini Avrupa sahnelerinde görmeyi çok isterim gururluyum ve onurluyum teşekkür ederim” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim