Bundan sonra işi daha sıkı tutacaklarını belirten Yalova Futbol İl Temsilcisi ve Tertip Komitesi Başkanı Hamdi Yılmaz, ”İlimizde oynanan amatör küme müsabakalarında sezonun bitimine yaklaşılırken, sahalarımızda istenmeyen olaylar yaşanmaktadır. Her birimin kendi sorumluluk ve yetki alanı vardır. Kimse, bir başkasının yetki alanına mecbur kalmadığı sürece müdahale etme hakkı yoktur ancak fikrini söyleme hakkına sahiptir.

Birimler sadece kendi yetki alanları içinde olan durumlardan sorumludur. Ancak son günlerde konuşulan bir takım sözler bizleri fazlasıyla rahatsız etmektedir. Örnek olarak disiplin kurulu cezalarını ve hakem atanmalarını Tertip Komitesinin gerçekleştirdiği söylenmektedir. Buradan tüm kamuoyuna söylüyorum bunlar kesinlikle doğru değildir. Her birimin kendi sorumluluk alanı vardır ve başka bir birim asla bu sorumluluk alanına müdahale etme hakkına sahip değildir.

Tertip Komitesi olarak bizim yetki alanımız birinci derecede müsabakaların yerlerini, saatlerini ve günlerini organize etmektir. İl Tertip Komitesi her hafta Salı günü saat 12:30’da ASKF İl Binasında gerçekleştirdiği toplantının ardından maçların yer, gün ve saatlerini belirler. Bunu ilimizde amatör futbol branşıyla ilgilenen tüm kişi ve kurumlar bilmektedir. İl Hakem Kurulunun görevini asla ve asla Tertip Komitesi yapmaz, Tertip Komitesinin görevlerine de İl Hakem Kurulu karışmaz.

Sahada hakem hata yaptığı zaman küfrü yiyen Federasyon oluyor ancak hakemlerin Federasyonla hiçbir ilgisi yoktur. İlimizdeki spor birimleri olarak herkes elinden gelen gayreti göstermektedir. Her birim sorunlarını kendi içinde paylaşır ve çözüme kavuşması için elinden geleni de yapar. Sürekli olarak birimlerin görevlerini yapmamasından şikayetçi olanların da kendi sorumluluklarını yerine getirip getirmediklerini de sorgulamak gerekir. Tüm takımlarımıza başarılar diliyorum” dedi.
Editör: TE Bilişim