Yalova Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Resim Bölümü öğrencileri, “Su Ayak İziniz Kaç Numara” panelinde konuşulan ve tartışılan konuları ilham alarak ürettikleri eserleriyle  Engelsiz Kafe Toplantı Salonu’nda görücüye çıktı. Sergiye; Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk, Yalova Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Resim Bölümü Başkanı Prof. Dr. Nedret Yaşar, Ziraat Yüksek Mühendisi, Sosyal Girişimci, Düşünce Yönetmeni ve Çiftçi olan Tanfer Dinler ve çok sayıda öğrenci katıldı. 10 eserin bulunduğu sergide öğrenciler yaptıkları eserleri anlattı.

yalova-belediye-mustafa-tutuk-resim-sanat-tasarım-ögrenci (5)Yalova Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Resim Bölümü Başkanı Prof. Dr. Nedret Yaşar, “Su Ayak İziniz Kaç Numaradır? konulu sergimizi bugün açtık. Bunlar 2. ve 3. Sınıf öğrencilerinin gerçekleştirdiği çalışmalar. Sanat ve Tasarım Fakültesi Resim Bölümü, üçüncü yılında da öğrenci almaya devam ediyor. Bu eserler onların ders dışında yaptıkları çalışmalar. Böyle güzel bir etkinliğe biz de katılmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Öğrencilerimizle son derece mutlu. Sonuç itibariyle öğrencilerin bir sosyal sorumluluk sergisi kapsamında bilgileri bu konuda artmış oldu. Bu soruları da kendilerine sormaya başladılar ve bunu görsel ifadeye dönüştürmeleri öğrencilerimiz için de yararlı oldu. Biz öğrencilerimizin hem bu konuda duyarlılıklarını arttırken, diğer öğrencilerinde duyarlılığını arttırdığımızı düşünüyoruz. Yalova Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Resim Bölümü olarak da bu tip etkinliklerin devamının geleceğini umut ediyoruz. Sergimizde 10 tane eserimiz var. Yalova Belediyesi bu çalışma kapsamında öğrencilerimizin malzemelerini temin ettiler onlara da teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu. Serginin ardından “İklim ve Doğaya Farklı Bir Bakış Açısı” konulu bir söyleşi gerçekleştirildi. Ziraat Yüksek Mühendisi, Sosyal Girişimci, Düşünce Yönetmeni ve Çiftçi olan Tanfer Dinler’in sunumuyla çevreyi korumak, geliştirmek ve gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak için öğrencilere önemli bilgiler verdi. Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk, Tanfer Dinler’e Yürüyen Köşk temalı çini tabak hediye etti.

HABER/ RÜMEYSA ŞAHİN

Ahşap Sanatının Ustası Suat Yazıcı’nın Serüveni Yalova'da Anlatılacak Ahşap Sanatının Ustası Suat Yazıcı’nın Serüveni Yalova'da Anlatılacak

yalova-belediye-mustafa-tutuk-resim-sanat-tasarım-ögrenci (10)yalova-belediye-mustafa-tutuk-resim-sanat-tasarım-ögrenci (9)yalova-belediye-mustafa-tutuk-resim-sanat-tasarım-ögrenci (8)yalova-belediye-mustafa-tutuk-resim-sanat-tasarım-ögrenci (6)yalova-belediye-mustafa-tutuk-resim-sanat-tasarım-ögrenci (4)yalova-belediye-mustafa-tutuk-resim-sanat-tasarım-ögrenci (3)yalova-belediye-mustafa-tutuk-resim-sanat-tasarım-ögrenci (2)yalova-belediye-mustafa-tutuk-resim-sanat-tasarım-ögrenci (1)

Editör: Arda Yavuz