Yalova ilindeki kültür ve sanat etkinlikleri büyük bir hızla devam ediyor. 27 Ekim Cuma akşamı Yalovalılar, “Süt Kardeşler” isimli tiyatro oyunun izleme şansına erişti. Efsane tiyatro oyuncusu Nejat Uygur’un oğulları ve 2000’li yılların en önemli televizyon figürlerinden olan Süheyl ve Behzat Uygur’un tiyatrolarının uyarladığı “Süt Kardeşler”, 5. Sezonunda Bulut Organizasyon’un katkılarıyla ilk kez Yalovalılar ile buluştu ve Yalovalılar Raif Dinçkök Merkezi’ni doldurdu.

Bahriyeli iki askerin bilerek izin kağıtlarını değiştirmesi sonucu ortaya çıkan karışıklığı konu olan oyunda kullanılan sahne, dekor ve kostümler ile oyunu izleyenler 1950’li yıllara götürürken, güncelliğini koruyan politik konular komedi unsuru olarak da yer aldı. Oyunda yer alan Behzat Uygur, Süheyl Uygur, Emine Ün, Nurten İnan, Ömer Yılmaz, Hakan Eke, Mesut Yılmaz ve Elif Gönlüm’ün performansları izleyiciler tarafından büyük alkış aldı.

Oyun sonrası seyircileri sahnede selamlayan Nejat Uygur, yaşanan salgın sebebiyle fotoğraf çekimi gerçekleştiremeyecekleri için üzgün olduğunu ifade ederken, Süt Kardeşler oyununu 5 senedir tüm Türkiye’de sergilemenin gururlarını yaşadıklarını söyledi.

Haber/Göktuğ Doğukan Yüksel

yalova-tiyatro-sut-kardesler-oyun-uyarlama-sahne13yalova-tiyatro-sut-kardesler-oyun-uyarlama-sahne14yalova-tiyatro-sut-kardesler-oyun-uyarlama-sahne11yalova-tiyatro-sut-kardesler-oyun-uyarlama-sahne12yalova-tiyatro-sut-kardesler-oyun-uyarlama-sahne9yalova-tiyatro-sut-kardesler-oyun-uyarlama-sahne10yalova-tiyatro-sut-kardesler-oyun-uyarlama-sahne7yalova-tiyatro-sut-kardesler-oyun-uyarlama-sahne8yalova-tiyatro-sut-kardesler-oyun-uyarlama-sahne5yalova-tiyatro-sut-kardesler-oyun-uyarlama-sahne6yalova-tiyatro-sut-kardesler-oyun-uyarlama-sahne3yalova-tiyatro-sut-kardesler-oyun-uyarlama-sahne4yalova-tiyatro-sut-kardesler-oyun-uyarlama-sahne2yalova-tiyatro-sut-kardesler-oyun-uyarlama-sahne

Editör: Arda Yavuz