22 maçlık maratonu 19 galibiyet ve 3 beraberlikle tamamlayıp 60 puan toplayan Yeşilovaspor şampiyon olarak noktaladı. Yeşil Mavili ekip şampiyonluğunun yanı sıra Bölgesel Amatör Ligi(BAL)’ne yükselmek için  Yalovaspor ile önümüzdeki günlerde Play-Out maçı oynama hakkını da kazandı.

Sezon içerisinde ligden çekilen Acarspor ve Çavuşçiftliği Kültürspor ise bir alt küme olan 1. Amatör Kümeye düştü.

Zorlu maratonun son karşılaşması ise 20. Haftanın erteleme maçı olan Yeşilovaspor ile Çınarcık Belediyespor arasında oynandı. Yalova Atatürk Stadyumunun ev sahipliği yaptığı karşılaşmayı ev sahibi ekip Ahmetcan Bulut ve Umut Kıral’ın golleriyle 2-0 kazanıp şampiyonluğunu ilan etti.

22. haftada ise Çiftlikköy Belediyespor ile Hersekspor ligden çekilen Acarspor’u ve Çavuşçiftliği Kültürspor’u 3-0 hükmen mağlup etti. Taşköprüspor sezonun son maçında sahasında Teşvikiye Belediyespor engelini 3-0’lık net skorla geçti. Sugören Gençlerbirliği evinde Çınarcık Belediyespor’a 1-0 mağlup oldu. Yeşilovaspor rakibi Safranspor’u 5-2’lik skorla devirdi. Geçen sezonun şampiyonu Negmar Tavşanlı Belediyespor evinde Esenköyspor engelini 11-2’lik skorla geçerken taraftarına 3 puanla deva etti.

Bu sonuçların ardından 60 puan toplayan Yeşilovaspor şampiyon oldu. 58 puanda kalan Çınarcık Belediyespor geçen yıl olduğu gibi bu yılda ikinci sırada kaldı. Geçen sezonunun şampiyonu Negmar Tavşanlı Belediyespor 53 puanla sezonu üçüncü sırada noktaladı. 33 puanlı Hersekspor dördüncü, 32 puanlı Teşvikiye Belediyespor beşinci, 30’ar puanlı takımlardan Sugören Gençlerbirliği altıncı, Taşköprüspor yedinci, 27 puana sahip Çiftlikköy Belediyespor sekizinci, 25 puanlı Safranspor ve 20 puanlı Esenköyspor’da dokuz ve onuncu sıraları aldı. 8 puanda kalan Çavuşçiftliği on birinci, puanı bulunmayan Acarspor on ikinci sırada ligi tamamladı.

Süper Amatör Kümede Sezon Sona Erdi (4)Süper Amatör Kümede Sezon Sona Erdi (1)-1Süper Amatör Kümede Sezon Sona Erdi (2)Süper Amatör Kümede Sezon Sona Erdi (1)

Editör: Rümeysa Şahin