Termalli güreşçiler organizasyonun ilk gününde iki Türkiye şampiyonluğu, bir ikincilik ve iki üçüncülük elde ederek adeta madalyaları silip süpürdü.
Gaziantep’te 11–12 Aralık tarihlerinde yapılan Büyük Kadınlar Türkiye Şampiyonası’nda Termal Belediyesporlu sporcular adeta minderi domine etti. İlk gün müsabakalarında üstün performans sergileyen takım, şampiyonanın en dikkat çeken kulüplerinden biri oldu. 55 kiloda Tuba Demir ve 72 kiloda Deryanur Karaduman kendi sıkletlerinde Türkiye Şampiyonu olmayı başarırken, 50 kiloda Nil Aktaş Türkiye ikincisi, 59 kiloda Dilan Tan ile 65 kiloda Tuba Altun Türkiye üçüncüsü olarak madalyaya uzandı.
Gaziantep’te sporcularını yalnız bırakmayıp destekleyen Termal Belediye Başkanı H. Sinan Acar, sporcuları yalnız bırakmadı. Elde edilen başarıların ardından ekiple birlikte büyük sevinç yaşayan Acar, şampiyona sonrasında yaptığı açıklamada, “Bu kızlarımız sadece madalya kazanmadı, Termal’in adını Türkiye’nin dört bir yanında gururla duyurdu. Hepsiyle tek tek gurur duyuyoruz. Bu başarı kararlılığın, disiplinin ve inancın sonucudur. Yarın mindere çıkacak sporcularımızdan da aynı güçlü performansı bekliyoruz” şeklinde konuştu.







