Bir süredir Türk futbolunun gündeminde yer alan yabancı kuralı ile ilgili ilk hamleyi TFF, kupada gerçekleştirmiş oldu. Afyonkarahisar’da kampta olan Sarı Beyazlı ekibimizin rakibi de bugün belli olacak.
Ziraat Türkiye Kupası 1. Eleme Turu Kura Çekimi, 27 Ağustos 2026 Perşembe günü saat 14.00'te kulüp yetkililerinin katılımı ile TFF Hasan Doğan Millî Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri Orhan Saka Konferans Salonu'nda gerçekleştirilecek.
Birinci turda temsilcimizin yanı sıra profesyonel liglerden Adanaspor, Altay, Amasya FK, Beykoz Anadoluspor, Bucaspor 1928, Bulvarspor, Ejderoğlu Kırşehir Futbol SK, Eskişehir Anadolu FSK, Galata Spor Kulübü, Karaman Futbol Spor Kulübü, Kepez Spor Futbol A.Ş., İnkılap Futbol Spor Kulübü, Kırıkkale FK Spor Kulübü, Orduspor 1967 A.Ş., Söke 1970 Spor Kulübü, Tire 2021 Futbol Spor Kulübü, Yeni Malatyaspor, Yeni Mersin İdmanyurdu Futbol A.Ş., profesyonel takımı olmayan illerden gelen amatör takımlar ise 1923 Afyonkarahisar Spor Kulübü, Arıt Kayadibispor, Bayburtspor, Borçkaspor, Bucak Belediyesi Oğuzhanspor, Cizre Belediyespor, Çankırıgücü Spor Kulübü, Dersimspor, Gelecek Siirt 56 Spor, Göle Spor, Hakkari Zap Spor Kulübü, Kahta 02 Spor, Kars 36 Spor, Keşapspor, Kilis Birlikgücüspor, Osmanelispor, Sinopspor, Torul Belediyespor, Uzunköprüspor ve Ürgüpspor mücadele edecek.
TFF, 2026-2027 sezonu Türkiye Kupası maçları statüsünde yapılan değişikliği, "Trendyol Süper Lig ve Trendyol 1. Lig Kulüplerinin A takım listesine yazamadıkları Türkiye A Milli Futbol Takımında oynama uygunluğuna sahip futbolcu ve/veya yabancı uyruklu futbolcularını aşağıdaki koşullar dahilinde Türkiye Kupası müsabakalarında oynatabilirler: Trendyol Süper Lig Kulüpleri tarafından müsabaka isim listesine 14’den fazla yabancı uyruklu futbolcu yazılamaz. Trendyol 1. Lig Kulüpleri tarafından sahada müsabakaya devam eden kadroda aynı anda en fazla 6’sının bulundurulması koşulu ile müsabaka isim listesine en fazla 8 yabancı uyruklu futbolcu yazılabilir. İşbu geçici madde Trendyol Süper Lig ve Trendyol 1. Lig Kulüplerinin 26.08.2026 tarihi itibariyle kadrosunda bulundurduğu ve sözleşmeleri devam eden futbolcuları için geçerlidir” açıklamasıyla duyurdu.



