Valimiz Sayın Muammer EROL, ‘’İlimiz Kırsal Kalkınma Programı ((IPARD) kapsamına alındı. Avrupa Birliği’nin aday ve potansiyel aday ülkelere destek olmak amacıyla oluşturduğu IPARD programı kapsamına Yalova’da dahil edildi. Yalova’da Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (IPARD) TKDK Destek Ofisi kurulacaktır.

 TKDK kırsal bölgelerde tarım ve tarımsal sanayi alanındaki faaliyetler ile geçimini sağlayan kişilere ve toplumlara, daha iyi koşullar altında yaşayıp daha iyi faaliyetlerde bulunabilmesi için sunulan teşviklerdir. Yapılan maddi ve manevi yardımlarla birlikte kırsal alanlarda kalkınma sağlanması ve yapılan faaliyetlerden en yüksek fayda elde edilmesi sağlanacaktır.

TKDK destek oranları, kişilerin/işletmelerin yapacakları yatırımların büyüklüğüne göre değişmektedir. TKDK projeleri kapsamında yatırımcılara 3.000.000 EURO’ ya kadar  % 50 ile % 75 oranları arasında hibe desteği sunulacaktır. Ayrıca yapılacak olan yatırımlarda KDV ve ÖTV muafiyeti sağlanacaktır.

 İlimizde açılacak olan TKDK destek bürosu ile vatandaşlarımız bilgilendirilecek ve proje kabul işlemleri yine burada kabul edilecektir. 2023 yılı içerisinde IPARD III programı çağrıları yayınlanacak olup, ilimizde proje kabul işlemleri yapılacaktır. Vatandaşlarımızı bu desteklerden yararlanmaya davet ediyorum. Yalova’daki tüm çiftçi ve üreticilerimiz adına IPARD III programının hayırlı olmasını ve TKDK Yalova İl Koordinatörlüğünün kurulmasında emeği geçen başta; Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ediyorum.’’ İfadelerini kullandı.

Tuğba ALTIN/Haber

Editör: Rümeysa Şahin