Yalova Gazetesi, “Mahallenin Muhtarı” serisinin bir diğer konuğu Çınarcık Şenköy Köyü Muhtarı Mehmet Uçar oldu. Muhabirimiz Göktuğ Doğukan Yüksel’in sorularını yanıtlayan, Mehmet Uçar köyünde ki gelişmeleri aktardı.

Çınarcık Şenköy Köyü Muhtarı Mehmet Uçar, Şenköy Osmanlıdan kalma şirin bir köydür. Köyümüzün geçim kaynakları kızılcık, zeytin, ceviz ve kividir. Köyün nüfusu kışın 700 yazın bin 500 buluyor. Yazlıkçıların çoğu İstanbul'dan geliyor. Su problemimiz yok ama yazın bizim köyde su saatleri olmadığı için sıkıntı oluyor. Şebeke suyuyla bahçeleri suluyorlar. Yüksek kesimlerde ara sıra problem olabiliyor. Köyümüzde ulaşım, sağlık ve okul açısından bir problemimiz yok” ifadelerini yer verdi.

“Sulu tarıma geçemedik”

Devlet Su İşleri’nin (DSİ) oluşturduğu gölet projesinin hayata geçmesini isteyen Muhtar Uçar, En büyük sorunuz şu bir gölet projesi yaptırdık. Her şeyi bitmiş durumda ama bir türlü başlatamıyoruz. Gölet olmadığı içinde biz kuru tarlalarda tarım yapmaya çalışıyoruz. Bir türlü sulu tarıma geçemedik. Kuru tarımdan da istediğimiz verimi alamadığımız için köylüler şehre taşınıyor. Gölet projesi ihale sürecinde kaldı. Ama devreye giremiyor. Devreye girse bu projeden Kocadere ve Teşvikiye de yararlanabilir” şeklinde konuştu.

Kapaklı Köyü Muhtarı Şükrü Tümer, “Kontrolsüz Bir Su Kullanımı Var” Kapaklı Köyü Muhtarı Şükrü Tümer, “Kontrolsüz Bir Su Kullanımı Var”

“99 depreminde en az hasar alan köylerden biriydik”

Muhtar Uçar, “Köyümüzde sağlık ve okul açısından bir problemimiz yok. Kentsel dönüşüme girecek bir binamızda yok. 99 depreminde en az hasar alan köylerden biriydik. Bir çay bardağı bile kırılmadı. Çevre köylerde büyük hasarlar meydana gelirken bizim köyümüzde hiçbir şey yoktu” dedi.

HABER/ RÜMEYSA ŞAHİN

Editör: Rümeysa Şahin