Yalova İl Emniyet Müdürlüğü koordinesinde Uyuşturucu Madde Kullanımı ile izleyen süreçte gelişen Uyuşturucu Madde Bağımlılığı ve Uyuşturucu Madde Suçlarının önlenmesine yönelik Toplumsal Bilinç oluşturulması adına önleme, bilgilendirme, bilinçlendirme ve farkındalık çalışmaları kurumlar arası iş birliği çalışmaları kapsamında kararlılıkla sürdürülüyor.

İl Emniyet Müdürlüğü koordinesinde Yalova Üniversitesi Rektörlüğü destek ve katılımları ile Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) tarafından hazırlanan Bağımlılıkla Mücadele Eylem Planı kapsamında Gençliğin Zararlı Alışkanlıklar ve Bağımlılık Yapıcı Maddelerden Korunmasına yönelik kurumlar arası iş birliği çalışmaları yürütülüyor. Bu bağlamda; Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) tarafından hazırlanan Bağımlılıkla Mücadele Eylem Planı doğrultusunda Yalova Üniversitesi Rektörlüğü bünyesinde faaliyette bulunan Fakülte ve Meslek Yüksek Okullarında öğrenim görmekte olan üniversite öğrencilerine yönelik uyuşturucu madde bağımlılığı ile mücadele konusunda hazırlanan Narko Gençlik Eğitim Modülü amaç ve hedefleri doğrultusunda; seminer ve konferanslar düzenlendi. Etkinliklerde; bağımlılık yapıcı maddeler ve madde bağımlılığı hususunda kısa tanıtım video filmleri eşliğinde bilgilendirme, bilinçlendirme ve farkındalık çalışmaları gerçekleştirildi.

“Narko Gençlik Eğitim Modülü” ile üniversite öğrencilerine; Narkotik Suçlarla Mücadelenin Önemi,  Madde Bağımlılığı, Madde Kullanımımı ve Etkileri, Narkotik Maddeler, Şüpheli Mekân ve Şahıslar, Uyuşturucu Suçlarında Yasal Durum, Tedavi ve Destek Merkezleri, UYUMA Aplikasyonu”  ana konu başlıkları altında belirlenen plan doğrultusunda görevliler tarafından bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyetleri yürütüldü. Üniversite Gençliğine; ait oldukları toplumun kalıcı geleceğine dair en önemli güvencesi oldukları hatırlatılarak bağımlılık yapıcı maddelere karşı toplumsal bilinç oluşturulmasında gençliğin rolünün önemi vurgulandı. Etkinler hitamında Narkotik Maddeler Arama Köpeği Zeytin Öğrencilere tanıtılarak bir araya gelmeleri sağlandı. Öğrencilere; Narko Gençlik El Broşürleri dağıtımı ve Madde Bağımlılığına Hayır! UYUMA Geleceğine Sahip Çık! Mesajları içeren Pankartlar eşliğinde toplu farkındalık faaliyetleri yaratılmaya çalışıldı.

Narkotik Köpek “Zeytin”den Kaçış Yok! Narkotik Köpek “Zeytin”den Kaçış Yok!

2500 Üniversite Öğrencisine Bilgi Verildi

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Yalova Üniversitesi Merkez Yerleşke Fakülteler ile bağlı İlçe Meslek Yüksek Okullarında Narko Gençlik Eğitim Modülü kapsamında 13 Eğitim Faaliyeti düzenlenerek 2500 Üniversite Öğrencisine bilgi paylaşımında bulunuldu. Konuya ilişkin İl Emniyet Müdürlüğü, “Toplumun huzur ve güvenliğinin sağlanması, mücadelede toplumsal bilinç oluşturulması, çocuk ve gençliğin sağlıklı geleceğine dair arz ve talebin önlenmesine yönelik mücadelemiz kararlılıkla sürdürülecektir” açıklamasını yaptı.

yalova-il-emniyet-mudurluk-narkotik-sube-kopek-zeytin-universite-ogrenci-uyuturucu-bagimlilik-egitim (4)yalova-il-emniyet-mudurluk-narkotik-sube-kopek-zeytin-universite-ogrenci-uyuturucu-bagimlilik-egitim (3)yalova-il-emniyet-mudurluk-narkotik-sube-kopek-zeytin-universite-ogrenci-uyuturucu-bagimlilik-egitim (2)

Editör: Arda Yavuz