Yalova gazetesi “Mahallenin Muhtarı” serisinin bu hafta ki konuğu Selim Akan oldu.  Muhabirimiz Duygu Saral’ın sorularını yanıtlayan Selim Akan, muhtarlık sürecinde ki gelişmelerden bahsetti. İlk kez muhtarlık yapan Akan mahallesi ile ilgili şu bilgileri verdi: “ Mahallemde ki herkesi tanırım. Bizim mahallemizde Laz çok fazladır. Mahallemizde ki seçmen sayısı 754, toplamda ise bin 100 seçmenimiz bulunuyor. Bölgemizin ihtiyaç ve taleplerini belediye aracılığı ile hallediyoruz. Mahallenin herhangi bir sıkıntısı yok. Ulaşım, GSM, güvenlik ve kentsel dönüşüm ile ilgili de bir sorunumuz yok.”

1886’ dan itibaren bu mahallede yaşayan muhtar Akan, mahallesinin turistik mekanlarından da şöyle bahsetti: “Herkesin bildiği üzere Sudüşen Şelalemiz var. Ormanlık alanda Ferhat ile Şirin yürüyüş yolumuzda mevcut. Bunun yanı sıra derelerimizde var. Doğa ile iç içe ve manzarası çok güzel bir yer.”

Mahallesinin %90’ının emekli olduğunu dile getiren Akan, “ Göç olan bir yer. Ama mahallemiz küçük olduğu için göçe müsait değil. Kiralar 5 ile 6 bin lira arasında değişiyor” dedi.

Akan, “ Muhtar mahallenin güvencesidir. Mahallelinin ilk ulaşacağı kişidir. Benim telefonum 7/24 açıktır. Hiç kimseyi geri çevirmiyoruz. Elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz” diyerek sözlerini noktaladı.

Armutlu Karşıyaka Mahallesi Muhtarı Ömer Serez, “Nüfus Olarak 12 Bini Bulmamız Gerekiyor” Armutlu Karşıyaka Mahallesi Muhtarı Ömer Serez, “Nüfus Olarak 12 Bini Bulmamız Gerekiyor”

Muhabir: Duygu Saral

Kameraman: Rümeysa Şahin

Editör: Rümeysa Şahin