Kütüphaneler Haftası, Yalova’da anlamlı bir buluşmaya sahne oldu. Safalı Yılmaz Tüzünataç Çocuk Kütüphanesi’nin “en çok okuyan” ve etkinliklerin “en aktif” isimleri olan Melek ve Zeynep, sınav haftası yoğunluğu nedeniyle kütüphanedeki tüm arkadaşlarını temsilen Yalova Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta’yı makamında ziyaret etti. Ziyaret sırasında minik kitapseverlerle yakından ilgilenen Vali Usta, çocuklara Yalova’nın şanına yakışacak, büyük ve modern bir kütüphane yapılacağının müjdesini verdi. Mevcut kütüphanelerinden oldukça memnun olduklarını dile getiren Melek ve Zeynep ise, yeni kütüphane sözüne “Oraya da mutlaka geliriz” diyerek karşılık verdi.

"Kitapla büyüyen çocuk olmak çok kıymetli bir paye”
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Dr. Ahmet Hamdi Usta hem minik öğrencileri hem de ailelerini tebrik ederek şu ifadeleri kullandı:
“Sizi Melek ve Zeynep ile tanıştırayım. Bu küçük hanımefendiler, Yalova Safalı Yılmaz Tüzünataç Çocuk Kütüphanesi’nin en çok kitap okuyan ve etkinliklerimize en aktif katılan üyelerinden. Aslında bu harika tabloyu oluşturan çok daha fazla çocuğumuz var. Ancak sınav haftası Kütüphaneler Haftası ile denk gelince ziyarette arkadaşlarını da temsil etme görevi Melek ve Zeynep’e düşmüş. Ben hem yavrularımızı hem de ailelerini kutluyorum, kitapla büyüyen çocuk olmak çok kıymetli bir paye. Gündem Kütüphaneler Haftası olunca Yalova’ya şanına yakışan büyük ve güzel kütüphane yapacağız, dedim. Kendi kütüphanelerinden çok memnunlarmış ama “Oraya da geliriz.” diyorlar. Canım yavrularım bu okuma aşkınız hiç bitmesin, kitaplar ömrünüz boyunca yol arkadaşınız olsun.”





