yalova-vekil-ak-parti-a-haber-program-teror-canli-yayin (1)Türk Silahlı Kuvvetleri’nin terörün belini kırmak için 18 Nisan 2022 tarihinde Irak’ın Kuzeyinde başlattığı Pençe-Kilit operasyonları sürerken, ülkemiz acı bir haberle sarsıldı. Bölgedeki terör örgütü mensuplarının saldırısı sonrası 9 Mehmetçik şehit oldu. Haberin alınmasından sonra birçok televizyon programında konuyla ilgili uzman kişiler tarafından yorumlar yapıldı. Bu konuyu ele alan televizyon programlarından biri de A Haber’de Cemil Barlas ve Canan Barlas’ın ortak bir şekilde moderatörlüğünü yaptığı “Canan Barlas ile Gündem” programıydı. 14 Ocak Pazar gecesi 21:00’da başlayan programa Ak Parti Yalova Milletvekili ve AK Parti Genel Başkanvekili Yardımcısı Ahmet Büyükgümüş de katıldı. Vekil Büyükgümüş, konu ile ilgili değerlendirmelere bulundu.

Memleket Partisi Kurultay Sürecini Başlattı Memleket Partisi Kurultay Sürecini Başlattı

“Bunu düşünmek akla ziyan”

Konuşmasına şehitleri anarak başlayan Büyükgümüş,”Dünya’da terörden beslenen devletler var. Bunlar teröre desteklerini çekerlerse dünyanın hiçbir yerinde terör faaliyetleri olmaz. Bir yerde sistemli bir terör faaliyetinin gerçekleşmesi için arkasında mutlaka devlet desteği olması lazım. Münferit bir takım hadiseler olabilir ama bir terör koridoru oluşturacaksınız, Suriye gibi dünyadaki bütün güç odaklarının içerisinde olduğu yerde gerçekleştireceksiniz, bu egemen güçlerinde bununla hiçbir alakası olmayacak! Bunu düşünmemiz akla ziyan bir durum” ifadelerini kullandı. 

“PKK taşeron bir örgüte dönüştü”

Gazze’de yaşanan durum karşısında Türkiye Cumhuriyeti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararlı bir duruş gösterdiğini söyleyerek övgülerde bulunan Büyükgümüş, “Dünya’da haksızlığa başkaldırı konusunda hukuktan, eylemlere ve diplomatik mücadeleye kadar eskiden olduğu gibi oldubittiye getirildiği bir tablo bu sefer gerçekleşmiyor. Farkındaysanız Dünya’da bir vicdan uyanıyor ve bu zulüm düzeni deşifre oluyor. Bugün de terörü destekleyen ülkeler burada elde edemediği başarıları sahada vekaleten yürütüyor. PKK terör örgütü kim parasını verirse onun terörünü ve onun çıkarını düşünen bir taşeron örgüt dönüşmüş durumdadır” dedi.

“TBMM’deki uzantılarını milletimiz iyi biliyor”

Yapılan saldırıların iki boyutlu olduğunu vurgulayan Büyükgümüş, “Birincisi bu bahsettiğimiz uluslararası bu denklem… İkincisi de Türkiye, 14 Mayıs ve 28 Mayıs’ta önemli bir karar verdi. İstikrardan, güvenden ve Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinden yana bir tutum sergiledi. Ama maalesef siyaset üretemeyenler, ülkenin geleceği ile ilgili karar üretemeyenler ve bu faaliyeti yapamadıkları halde vesayet altında bir siyasi oluşum halinde devam edenler var. Bunlar terörden besleniyorlar. Eğer bir fikriniz yoksa, eğer bu ülkeye gelecek vaat ettiğiniz bir fikriniz yoksa bu kaçınılmaz bir tabloya dönüşüyor. Bunların TBMM’deki uzantılarını da milletimiz iyi biliyor. Bunu adı siyasetsizliktir ve ülkenin geleceğini dinamitlemektir” şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber/Göktuğ Doğukan Yüksel