Çolak, “25 yıl önce Yalova'da ‘Köklü Geçmiş Güçlü Gelecek’ sloganıyla eğitimin kalitesini en üst sıralara taşımak vizyonuyla yola çıktık” dedi. Yalova Güçlü Koleji, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yerel ve ulusal medya mensuplarını kahvaltı etkinliğinde ağırladı.

Kolejin çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunan Yalova Güçlü Koleji Kurucu Temsilcisi Oktay Çolak, “Şeffaf ve en doğru haberlerin duayenleri saygıdeğer basın mensupları, basın toplantısına katılımlarınızdan dolayı teşekkür ederken, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nüzü de en içten dileklerimle kutluyorum. 2014 yılından bu yana eğitim hizmeti veren Güçlü Koleji'nin markalaşan "ciddiyet ve disiplin” ilkeleri temel alınarak oluşturulan eğitim felsefesi, "yaşam boyu öğrenme çerçevesinde ve başarı odaklıdır." Eğitim programımız, öğrencilerimizin tüm gelişim alanlarının (Bilişsel, sosyal, duygusal. Psikomotor ve dil) desteklenmesini sağlar.

yalova-yerel-ulusal-basin-kahvalti-gucu-kolej-gazeteciler-gun (2)Güçlü Okulları; Anaokulu, İlkokul, Ortaokul ve Fen ve Anadolu Lisesi olarak hizmet vermekte ve özgün eğitim içeriği üretmektedir. Başarı odaklı olan Güçlü Koleji, Üniversite Giriş Sınavlarında kitlesel ve yüksek başarılar gerçekleştirmekle birlikte, bilimde, sanatta ve sporda da İlimizde, Türkiye'de ve Uluslararası Platformlarda birçok başarıya imza atmıştır. Eğitim modelimiz öğrencilerimizin öğrenme süreçlerini desteklemeye odaklanmıştır. Öğrencilerimiz, nitelikli eğitimciler tarafından rehberlik edilen zengin müfredatlar aracılığıyla sadece ders içeriği öğrenmekle kalmaz, aynı zamanda eleştirel düşünce becerilerini geliştirir ve kendi potansiyellerini keşfeder. Eğitimde sürdürülebilir başarı için öğrencilerimizin bireysel farklılıklarını anlamak ve bu farklılıkları zenginlik olarak değerlendirmek temel prensiplerimizden biridir. Bu nedenle, her bir öğrencinin öğrenme tarzını anlamak ve onlara uygun bir öğrenme ortamı sunmak, okulumuzun öncelikli hedeflerinden biridir. Okulumuzun temelini oluşturan en önemli değer, eğitimde kalite ve öğrenci odaklı bir yaklaşımdır.

Ebeveynlerin Eğitime Etkin Katılımı Sağlanıyor

Öğrencilerimiz ayrıca, geniş imkanlara sahip kampüsümüzde sanat ve spor faaliyetlerimizden ücretsiz olarak yararlanmaktadır. Öğrencilerine ileri derecede İngilizce eğitimi veren Güçlü Koleji Uluslararası Cambridge Sınav Merkezi Okulu'dur. Güçlü Koleji'nde öğrencilerimiz, sıcak ve güvenli bir eğitim ortamında öz denetim ve özgüven duyguları kazanarak bir üst eğitim programına hazırlanmaktadır. Anaokulu, ilkokul; Ortaokul ise Fen ve Anadolu Lisesi eğitim programına hazırlanmaktadır. Anaokulu, ilkokul, Ortaokul, Fen Anadolu eğitim programımızda, aile ve toplumun eğitim üzerindeki etkisi göz önünde bulundurulmakta ve ebeveynlerin eğitime etkin katılımı vurgulanmaktadır.

Eğitim programımız sarmal bir yapıdadır. Her ders ve konu birbiri ile ilişkilidir. Konular arası geçişlerde tekrarlar ve hatırlatmalar ile öğrenme kalıcı hale getirilir. Küçük adımlar, etkin katılım, bireysel hız somuttan soyuta, basitten karmaşığa, kolaydan zora ve bilinenden bilinmeyene ilkeleri, eğitim programımızın temelinde yer alır. Okulumuzda eğitim programlarını destekleyen sosyal etkinler düzenlemektedir. Gezi-gözlem çalışmalarını içeren çevre gezileri, tiyatro, göster-anlat etkinlikleri, laboratuvar çalışmaları, mutfak akademi çalışmaları uygulamalı şekilde yürütülmektedir.

15. Etap Tarıma Dayalı Yatırımları Değerlendirme Toplantısı Yapıldı 15. Etap Tarıma Dayalı Yatırımları Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

Uluslararası Cambridge Programı Uyguluyoruz

İleri düzeyde İngilizce eğitimi veren okulumuzda Uluslararası Cambridge Programı uygulanır. İkinci Yabancı dil olarak Almanca 5 yaştan itibaren verilir. Öğrencilerimiz lisemizden mezun olduktan sonra Avrupa Ortak Dil Çerçevesinin (CEF) İngilizce B2+, Almanca A2 düzeylerinde ya da daha ilerisinde olurlar. Öğretmenlerimiz alanlarında kendilerini kanıtlamış eğitim sektörünün en donanımlı ve güçlü öğretmenleridir. Hizmet içi eğitimler kapsamında e-TED Dijital platformunu aktif olarak kullanılır ve Türk Eğitim Derneği (TED) asırlık tecrübesi ile okulumuz ve öğretmenlerimizin her zaman yanındadır.

yalova-yerel-ulusal-basin-kahvalti-gucu-kolej-gazeteciler-gun (1)Güçlü Koleji'nin Başarıları

Güçlü Koleji olarak akademik başarılarımız arasında; 2018 LGS il birinciliği, 2019 LGS Türkiye 1.liği, 2019 AYT Türkiye 101. ligi, 2020 MSÜ Türkiye 7.liği, 2020 LGS il 1.liği, 2020 TYT Türkiye 76.liği, 2023 YKS Türkiye 215.liği, 2023 YKS 424. lüğü, 2023 YKS 514.lügü ve daha nice başarılarımız bulunmaktadır. Ayrıca 2023-2024 Öğretim yılında 8 öğrencimiz BİLSEM'e yerleşti. Uluslararası Cambridge sınavında %95'lik başarı elde edildi.

Yalova'da eğitime yön veren, en köklü ve en başarılı eğitim kurumu olan Güçlü Koleji 2023 YKS'de %89'luk üniversite yerleştirme oranı ve öğrencilerin yerleştiği bölümler itibariyle yine zirvede yer aldı. 2023 LGS'de kitlesel olarak en başarılı okul olan Güçlü Koleji 10 yıldır olduğu gibi güçlü adımlar atmaya, güçlü bir nesil yetiştirmeye devam etmektedir.

Bursluluk Sınavları Gerçekleştirilecek

2023-2024 Öğretim yılında 4,5,6,7,8,9,10 ve 11. Sınıflarda öğrenim gören öğrencilerin başvuracağı bursluluk sınavımız 13-14 Ocak 2024 tarihinde gerçekleştirilecektir. 13 Ocak'ta 9 ve 10. Sınıflar için saat 10.00, 7 ve 11. Sınıflar için saat 14.00 seanslarımız olacaktır. 14 Ocak'ta 8. Sınıflar için saat 09.30, 4. Sınıflar için saat 13.00, 5 ve 6. Sınıflar için saat 16.00 seanslarımız olacaktır. Son başvuru tarihi 12 Ocak 2024 saat 17.00'dir.

25 yıl önce Yalova'da "Köklü Geçmiş Güçlü Gelecek" sloganıyla eğitimin kalitesini en üst sıralara taşımak vizyonuyla yola çıktık. Cumhuriyetimizin 100. yılında eğitim camiasında yazdığımız başarı hikayesinin 25. yılını kutluyor olduğumuzu büyük bir onurla belirtmek isterim. 25 yıldır kurs ve özel okul yatırımlarımız, Yalova eğitimine sağladığımız katkı, binlerce genç zihni şekillendirme ve geleceğe hazırlama çabamız artarak devam edecektir” dedi.

Editör: Arda Yavuz