Program 14 Ağustos Cuma gününden başlayıp 17 Ağustos Pazartesi gününe kadar devam edecek.
Program akışı şu şekilde olacak;
14 Ağustos Cuma günü saat 11.30’da Yalova Mezarlığı’nda depremde hayatını kaybeden vatandaşlar için anma programı düzenlenecek. Aynı gün Cuma namazından önce Yalova Merkez Camii’nde Mevlid-i Şerif okunacak.
16 Ağustos Pazar günü saat 21.30’da 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayarak Deprem Anıtı’na protokol yürüyüşü gerçekleştirilecek. Aynı gün saat 22.00’de depremde hayatını kaybeden vatandaşlar anısına saygı duruşu ve Kur’an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirilecek. Program, protokol konuşmaları, video gösterimi, stant gezileri ve ikramlarla devam edecek.
17 Ağustos Pazartesi günü saat 02.30’da hayatını kaybeden vatandaşlar için Kur’an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirilecek. Ardından saat 03.02’de depremde hayatını kaybedenlerin anısına Deprem Anıtı’na karanfil bırakılacak ve anma programı sona erecek.
17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nin acılarını unutmamak ve geleceğe daha dirençli bir Yalova bırakmak amacıyla birlik ve beraberlik duygusu içerisinde düzenlenecek programa tüm vatandaşlar davet edildi.





