Millî Eğitim Bakanlığının çağrısıyla, tüm Türkiye’de olduğu gibi Yalova genelindeki okullarda da “Soykırıma Hayır!” temasıyla Filistin Farkındalık Etkinlikleri düzenlendi.
Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin imzasıyla 81 ile gönderilen yazı doğrultusunda gerçekleştirilen etkinliklerle, öğrencilerin vicdan, adalet ve insanlık değerlerini yaşayarak öğrenmeleri hedeflendi.
Bu kapsamda Yalova genelindeki tüm okullarda öğrenciler, öğretmenleriyle birlikte Filistin’de yaşanan insanlık dramına dikkat çekmek; barış, kardeşlik ve dayanışma mesajı vermek amacıyla bir araya geldiler.
Etkinliklerde; afiş, resim, şiir, kompozisyon, barkovizyon gösterimleri ve çeşitli farkındalık çalışmaları yer aldı. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin “erdem–değer–eylem” yaklaşımı doğrultusunda hazırlanan etkinlikler, öğrencilerin eleştirel düşünme, empati ve sorumluluk bilinci kazanmalarına katkı sağladı.