TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Emel Zehra Tunçinan’ın öncülüğünde kurulan okuma grubu, bu özel buluşmada romanın yapısını, karakterlerini ve dönemin ruhunu tartışmak üzere bir araya geldi. Toplantının moderatörlüğünü de Emel Zehra Tunçinan üstlendi.
Katılımcılar arasında yer alan Sezgin Altınel, Ölmeye Yatmak hakkında şu değerlendirmelerde bulundu: “Adalet Ağaoğlu, bireyin iç dünyasını toplumsal değişimle ustaca iç içe geçiriyor. Aysel karakteri üzerinden modernleşmenin sancılarını, bireysel sorgulamaları ve geçmişle yüzleşmenin ağırlığını derinlikli bir şekilde yansıtıyor. Dilindeki içsel akış ve bilinç akışı tekniği, romanı Türk edebiyatında çok özel bir yere taşıyor.”
Romanın farklı açılardan ele alındığı buluşmada öğretmenler, Adalet Ağaoğlu’nun anlatım tarzı, karakter çözümlemeleri ve toplumcu bakış açısı üzerine fikir alışverişinde bulundu. Katılımcılar, edebi okumaların mesleki gelişime katkısı kadar, öğretmenler arası bağları da güçlendirdiğini vurguladı.
Bu nitelikli edebiyat buluşmalarının önümüzdeki aylarda da farklı eserlerle sürdürülmesi planlanıyor.