Kutlama programı, 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunma töreniyle başladı. Törene Yalova Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta, Garnizon Komutanı Tuğamiral Mehmet Tahir Göncüoğlu, Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel, il protokolü, askeri erkan, meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Programda Yalova Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta, Garnizon Komutanı Tuğamiral Mehmet Tahir Göncüoğlu ve Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu.

TCG TUZLA GEMİSİ HALKIN ZİYARETİNE AÇILDI
Törenin ardından kutlama programları kapsamında Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait TCG Tuzla Gemisi Yalova Deniz İskelesi’ne demirledi. Protokol üyeleri ve vatandaşlar tarafından büyük ilgi gören gemi ziyaretinde, görevli denizciler tarafından gemi hakkında bilgi verildi.

“BİR KENTİN HAFIZASI” SERGİSİ AÇILDI
Kutlama programı kapsamında Yalova Kent Müzesi'nde "Bir Kentin Hafızası: Kartpostallarda Yalova – Osmanlı'dan Cumhuriyet'e İletişim Mirasımız" sergisinin açılışı gerçekleştirildi. Yalova'nın tarihine ışık tutan kartpostalların yer aldığı sergi, protokol üyeleri ve vatandaşların beğenisine sunulurken, ziyaretçiler kentin geçmişine uzanan görsel bir yolculuğa çıktı.

YAZAR MUHSİN SEVENCAN OKURLARIYLA BULUŞTU
Uğur Mumcu Kültür Merkezi önünde kurulan stantta düzenlenen imza gününde Araştırmacı-Yazar ve Öğretmen Muhsin Sevencan, Güney Marmara Bölgesi Ermeni olaylarını konu alan "Siyah Kitap" isimli eserini tanıttı. Standı ziyaret eden Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel, kitabı yazarın imzasıyla teslim aldı. Sevencan ayrıca, daha önce kaleme aldığı eserlerinden birinin Yalova Belediyesi hizmet binasında sergilenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek Belediye Başkanı Gürel'e teşekkür etti.

“105 YIL ÖNCE YAKILAN BAĞIMSIZLIK MEŞALESİ BUGÜN DE YOLUMUZU AYDINLATIYOR”
Kurtuluş günüyle ilgili konuşan Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel, kurtuluşun yalnızca bir tarih değil, bağımsızlık ve Cumhuriyet'e duyulan bağlılığın simgesi olduğunu belirterek şunları söyledi:
“105 yıl önce yakılan bağımsızlık meşalesi bugün de aynı inanç ve aynı gururla yolumuzu aydınlatıyor. Bu toprakları bizlere vatan kılan başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bağımsızlık mücadelemizin tüm kahramanlarını rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum. Atatürk'ün 'Benim kentimdir.' dediği güzel Yalova'mızda, Cumhuriyetimizin aydınlığında, birlik ve beraberlik içinde geleceğe yürümeye devam edeceğiz.”









