Yalova’nın hangi mekanında, mavi bayrak dalgalandığı vatandaş tarafından merak ediliyordu.  Mavi Bayrak için başvuruda bulunan ve bulunacak olan yerler neresi, işte o yerler.

Uluslararası Mavi Bayrak jürisi, 2024 yılı mavi bayrak ödüllerini açıkladı. Jürinin yaptığı açıklamaya göre Türkiye’de 567 plaj, 27 marina, 18 turizm teknesi ve 9 bireysel yatta Mavi Bayrak dalgalanacak.

Bakan Ersoy şu paylaşımı yaptı: “Mavi Bayrak plajlarımıza çok yakışıyor! Ülkemizden bu yıl 567 plaj, 27 marina, 18 turizm teknesi ve 9 bireysel yat Mavi Bayrak almaya hak kazandı. En çok Mavi Bayrak sahibi ülkeler sıralamasında dünya 3'üncülüğümüzü bu sene de koruyoruz. Bu istikrarlı başarımız elbette gurur verici ama birincilik hedefimiz yolunda da kararlılıkla ilerliyoruz. Mavi Bayraklı plaj sayımızı Türkiye Çevre Eğitim Vakfının (TÜRÇEV) koordinasyonunda Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığının iş birliğiyle sürdürdüğümüz başarılı çalışmalarla her geçen yıl daha da yükseltiyoruz. Bu sene ülkemizin 16 plajında daha Mavi Bayrak dalgalanacak. Hayırlı olsun.”

Mavi Bayraklı O Yer!

Yalova Kültür ve Turizm İl Müdürü Ziya Karatekin tarafından Yalova gazetesi ile paylaştı. Yalova’nın eskiden mavi bayrağa sahip olan o belde de bu sene başvuruda bulunacağı İl Müdürü Karatekin tarafından açıklandı. Karatekin mavi bayrak konusu ile ilgili olarak, “Bu yıl Kaytazdere Belediyesi müracaat etmişti sanırım o alacak, onun dışında zaten Setur Marina'nın mavi bayrağı var. Ancak önümüzdeki yıl alabilecek olan yerler var, onlarla ilgili yönlendirici görüşmelerimizi yaptık İnşallah önümüzdeki yıl sayısını artıracağız. İki yerimiz daha önümüzdeki yıl için hazırlığını yapıyor, onlar kesin ama diğer üç yerin daha müracaat etmesi için yönlendirici olmak amacıyla valilikte toplantımızı yaptık.” açıklamalarında bulundu.

İndi-Bindi Fiyatı Neden Sabit Değil? İndi-Bindi Fiyatı Neden Sabit Değil?

Muhabir: Duygu Saral