Sevgili okurlarım yüce Allah biz kullarına Araf suresi ayet 26’da mealen şöyle buyurmaktadır, “Ey Ademoğulları! Size mahrem yerlerinizi örtecek giysi, süsleneceğiniz elbise yarattık. Takva elbisesi, var ya işte o daha hayırlıdır. Bunlar Allah’ın ayetlerindendir. Umulur ki düşünüp öğüt alırlar.”

Allah’ın resulü (Nesai, Gusül, 7’deki) hadislerinde mealen şöyle buyurmuştur, “Allah halimdir, haya sahibidir, kusurları örtendir. Hayayı ve örtmeyi sever.”

Sevgili okurlarım bedenimiz, ruhumuz gibi Rabbimizin bizlere lütfettiği büyük bir nimet, aynı zamanda bir emanettir. İnanan her erkek ve kadın bu emanete sahip çıkmakla mükelleftir.

Nitekim sahip olduğumuz her nimet gibi bedenimizin de üzerimizde hakkı vardır. Nimetin kıymetini bilen her mümin bedenini salih ameller işleme ve iyiliği yardım etme yolunda kullanmalıdır.

Zira bir gün gelecek, bedensel gücümüzü, güzelliğimizi ve yeteneklerimizi hangi amaçla kullandığımızın hesabı bize Allah tarafından sorulacaktır.

Yüce Allah, Nur suresi ayet 30’da mealen biz kullarına, “Mümin erkeklere söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar.

Yine Nur suresi ayet 31’de mealen, “Mümin kadınlara da söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar. (Yüz ve el gibi) görünen kısımlar hariç zinet yerlerini göstermesinler. Baş örtülerini yakalarının üzerine kadar salsınlar.”

Yani İslami çerçeve üzerine göre Nur suresi ayeti böyle emrediyor. Amin.