Bölgesel Amatör Ligi(BAL)’ne yükselen Yalovaspor’da yönetim şok bir karar aldı. Başkan İsmail Kaya ve yönetim kurulu olağanüstü kongre kararı aldıklarını kamuoyuyla paylaştı. 2023-2024 sezonunda Süper Amatör Kümede Faruk Yiğit yönetiminde namağlup olarak şampiyon olan Yeşil Kırmızılı ekibimiz adını Bölgesel Amatör Ligi’ne yazdırmayı başarmıştı. Ancak sezonun sona ermesiyle birlikte Yalovaspor’da kongre süreci olmamasına karşın iş insanları Ali Yavru ve Ahmet Çavuş başkanlığa talip olduklarını açıklamış ve beklemeye geçmişlerdi. Yalova’daki spor kamuoyunun merakla beklediği karar geldi. Yeşil Kırmızılı ekipte 1 yıldır başkanlık koltuğunda oturan İsmail Kaya yönetim kuruluyla birlikte olağanüstü genel kurul kararı aldıklarını duyurdu.

Orhan ve Mustafa Serkan’ın Son Durağı Yeşil Yalova FK Orhan ve Mustafa Serkan’ın Son Durağı Yeşil Yalova FK

Yalova Yalovaspor Futbol Takim Yonetim Olaganustu Kongre (1)“Şanlı armamızı büyük bir heyecan, duygu ve özveriyle temsil ettik”
Olağanüstü genel kurul kararı alan Yalovaspor Başkanı İsmail Kaya,” Göreve geldiğimiz 3 Haziran 2023 tarihinden itibaren siz büyük Yalovaspor taraftarımızın desteğiyle Yalovaspor’umuzun Kurumsal yapısının düzenlenmesi, Tesislerin yenilenmesi, altyapının 4 farklı yaş kategorisinde kurulması, Kadın Futbol Takımımız ve A Takımımızın organize edilmesi yolunda Kulübümüzün geleceğine yönelik sağlam adımlar atmak için var gücümüzle çalıştık. Henüz ilk sezonumuzda A Takımımız 22 de 22 yaparak şampiyon oldu. Tesislerimizin yenilenmesi anlamında ciddi çalışmalar yaptık. Alt yapımızda bir yapılanma sürecini başlatıp bütün yaş kategorilerinde yarışmacı bir kimlikle liglerinde şampiyon olup Türkiye Şampiyonalarında şanlı armamızı gururla temsil ettik. Yine Kadın Futbol Takımımızla Profesyonel 3. Lig’ de şehrimizi gururla temsil ettik. Tüm bu çalışmaları yaparken en büyük motivasyon kaynağımız Yalovaspor’umuzun 60 yıllık mazisi ve siz büyük Yalovaspor taraftarımızın desteği oldu. Bugün itibariyle gelinen süreçte üzülerek belirtmek istiyoruz ki yeni sezon ile alakalı yapmış olduğumuz görüşmelerde Yalovaspor’umuz için gereken desteği maalesef şehrimizin dinamiklerinden göremedik. Yalovaspor Yönetim Kurulu olarak olağanüstü kongre kararı almış bulunmaktayız.60 yıllık mazisiyle şanlı armamızı büyük bir heyecan, duygu ve özveriyle temsil ettik. Bu bağlamda yeni dönemde görev alacak yönetim kuruluna başarılar dileriz” diyerek açıklamasına son verdi.

Kaynak: Haber Merkezi