1 Eylül 2012 itibariyle Türkiye Ortopedik Engelliler Federasyonu’na resmen üye olan BİVED Engelliler Derneği Başkanı Ergül Dağcı, festivalde engelli ulaşılabilirliği, engelli bakım hizmetleri ve engelli istihdamı başta olmak üzere bir çok panel ve toplantıya katıldıklarını belirterek, “Ayvalık şenliğinde bulunan Türkiye’nin çeşitli illerinden ve yurt dışından gelen konuklara Yalova’nın özellikle engelli ulaşılabilirliği hakkında 1-2 yıl içinde aldığı büyük mesafeyi ve zaten coğrafi konumu nedeniyle engellilerin gayet rahat hareket ettiği Yalovamızın yeni düzenlemelerle birlikte engelliler için adeta engellerini unutabilecekleri bir çekim merkezi haline gelmeye başladığını anlattık” diye konuştu.

Yalova’da engelliler açısından gayet güzel gelişmeler yaşandığını kaydeden Dağcı, “Elbette halen Yalova’da engelliler açısından bir çok eksik var. Ancak ileriki dönemde bu eksikliklerin giderilmesiyle birlikte engelli turizminin kalbi Yalova’da atacak. Bu hedef içindernek olarak yakın dönemde bir çalışma başlatacağız” dedi. 

Konfederasyon Başkanı Yusuf Çelebi ve diğer federasyon ve dernek başkanlarıyla çeşitli toplantılar yapan Ergül Dağcı toplantılardan yapıcı sonuçlar alındığını belirtirken, Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Başkanı Yusuf Çelebi başta olmak üzere diğer federasyon ve dernek başkanları aileye yeni katılan Biz De Varız Engelliler Derneği ve Başkan Ergül Dağcı’yı tebrik etti. Konfederasyon Başkanı Çelebi, 20'nci Uluslararası Ayvalık Engelliler Şenliklerinin Biz De Varız ekibiyle ilişkileri yönünden iyi bir başlangıç olduğunu ve BİVED’le ilişkilerinin ilerleyen günlerde daha da artmasını umduklarını söyledi.  
Editör: TE Bilişim