Yalova, İstanbul’dan deniz yoluyla bir saatlik yolculukla ulaşılmanın avantajını ve trekking parkurlarının çeşitliliği ile risksiz rotalar ve fotoğraf çekimine uygun konumuyla İstanbullu macera severlerin hafta sonu turları için tercih ettiği yerlerden birisi olarak dikkat çekiyor.

İstanbul’da bulunan ve günübirlik trekking turları düzenleyen Arnika Turizm yetkilisi Erol Şahin, Marmara Bölgesi içerisinde İstanbul’a yakınlığıyla ve popüler olması dolayısıyla Erikli yaylası ve şelalesine düzenlenen turların her zaman ilgi gördüğünü dile getirdi. Erol Şahin, Yalova’da başka trekking parkurları olduğunu bildiklerini, ancak bu parkurların Erikli yaylası ve şelale kadar popüler olmadığı için tercih edilmediğini ve buralara tur düzenlemediklerini söyledi.

Doğal bir çok trekking rotasının bulunduğu Yalova’da en çok tercih edilen yerlerin başında Marmara Bölgesi’nin en bilindik şelalesinin de bulunduğu Erikli yaylası başı çekiyor. Çınarcık ilçesine bağlı Teşvikiye Köyü çevresinde bulunan Erikli yaylası birçok doğal güzelliği de bünyesinde barındırıyor. İki parkur halinde süren yayla rotasında, yorucu ilk parkurun ardından dört saat süren ikinci parkurla birlikte şelaleye ulaşılıyor.

Yalova’da Erikli yaylası dışında, Aktoprak - Keramet, Elmalık - Sugören - Elmalık, Elmalık-Sugören, Ferhat Yolu - Yedi Pınarlar, Fındıklı - Beşpınar - Güney, Hamzalı-Beşpınar - Güney, Hayriye - Berekece - Taz Dağı - Mecidiye, Selimiye - Onno Tunç Anıtı - Karlık - Delmece, Paşakent - Solucak Tepesi, Sugören - Keramet
Şahinyurdu - Darıdere – Sarıkaya - Kurtköy, Teşvikiye - Erikli, Höyüktepe - Dumantepe - Beşpınar - Höyüktepe, Kurtköy - Şahinyurdu, Güneyköy - Boğaköy - Kurtköy doğal parkurları da bilinen trekking rotaları arasında bulunuyor.


Editör: TE Bilişim