Yalova İl Sağlık Müdürlüğü’nce kaza ve ani ortaya çıkan hastalık/yaralanma durumlarında müdahale yapabilecek sertifikailk yardımcı yetiştirmek için ilk yardım eğitimleri düzenleniyor. Farklı modüllerden oluşan 16 saatlik eğitimde katılımcılar, hayati öneme sahip temel ilkyardım bilgileri, hasta ve olay yeri değerlendirmesi, stres yönetimi, ambulans çağırma prosedürleri ve temel yaşam desteği konularını içeren teorik derslerin yanı sıra maketler aracılığıyla pratik olarak da ilk yardım uygulamalarını öğreniyorlar. Eğitim sonrasında eğitimciler tarafından yapılan teorik ve uygulama sınavında başarılı olanlar sertifika almaya hak kazanıyorlar.

 İlk yardım eğitimlerine isteyen herkes başvurabildiğini belirten İl Sağlık Müdürlüğü, “ İlk yardım eğitimlerine isteyen herkes başvurabilmektedir. Eğitim almak isteyen vatandaşlarımızın ( gruplar halinde veya bireysel olarak ) Müdürlüğümüze dilekçe ile başvurmaları yeterlidir. İl Sağlık Müdürlüğümüzce verilen eğitimler tüm vatandaşlarımız için ÜCRETSİZ olarak düzenlenmektedir” dedi.

Bir ‘İlik Ve İyilik’ Öyküsü Bir ‘İlik Ve İyilik’ Öyküsü

İl Sağlık Müdürlüğü, 2023 yılında Müdürlük ve Müdürlük denetiminde bulunan Özel İlkyardım Eğitim Merkezlerince toplamda 3800 kişiye sertifikalı Temel İlkyardım Eğitimi verildiğini, ayrıca halk eğitimleri kapsamında 369 kişiye İlkyardım Farkındalık Eğitimi verildiğini açıkladı.

Editör: Arda Yavuz