22 Dönümlük Araziye Kültür Sanat Merkezi Projesi! 22 Dönümlük Araziye Kültür Sanat Merkezi Projesi!

Avukatlar Atatürk Anıtına çelenk bıraktı ardından Baroda 25 yılını dolduran avukatlara plaket takdim edildi. 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla Yalova Barosu Başkanlığı tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi.

Törende konuşma yapan Yalova Barosu Başkanı Av. Elif Turnacı Çavuş, “Değerli Meslektaşlarım, hepinizi saygıyla selamlıyor, 5 Nisan Avukatlar Gününüzü Kutluyorum. Demokratik toplumun temel direği adalet; adalete erişimin güvencesi avukattır. Avukat yalnızca müvekkilinin değil, savunma hakkının temsilcisi ve hak savunucusudur. Avukat olmadan adil yargılanma, adil yargılanma olmadan, toplumsal barış ve güven ortamı olamaz. Bizler, yüklendiğimiz bu onurlu görevi, kutsallığına yakışır şekilde özen, doğruluk ve onurla yerine getirmenin çabasıyla, önümüze çıkan her zorlukla mücadele eden avukatlarız. Yüzyıllardır hak ve hukuk mücadelesi veren bir meslek grubu olarak, son dönemlerde daha da artan sorunlarımızı her 5 Nisan'da dile getiriyoruz.

Ülkemizde avukatların sosyoekonomik sorunları her geçen gün arttı. Yalnızca ekonomik değil, aynı zamanda hukuki ve fiziki şiddetle de karşı karşıyayız. Avukatlar, müvekkiliyle özdeşleştiriliyor, yargılanıyor, darp ediliyor ve öldürülüyor. Bugün “Avukat İçin de Adalet!” diye haykırmak zorunda kalıyoruz. Yaşadığımız sorunlar, mesleğimizin icrasını imkansız hâle getirip, adaletin tesisi önünde bir engel oluşturursa da yurttaşlarımızın adalete erişim haklarının güvencesi, dün olduğu gibi bugün de avukatlardır. Mesleğimizin içerisine sokulduğu ağır sosyo-ekonomik koşulların, avukata dönük şiddet vakalarındaki artışın ve bu mesleği icra ederken önümüze çıkartılan her türlü engel, özünde vatandaşın en temel hakkı olan, savunma hakkına yöneliktir.

Savunma makamı, tüm bu olumsuz koşullara rağmen dün olduğu gibi bugün de, yurttaşlarımızın yanında yer alarak, hukukun üstünlüğünü ve insan haklarını koruma, yargılamanın adil bir şekilde gerçekleşmesini sağlama görevlerini yerine getirmeye devam edecektir. Türkiye’nin 81 ilinde, 190 bin avukatın kayıtlı olduğu bir mesleğin   mensupları olarak, avukat için adaletin sağlanmadığı bir 5 Nisan Avukatlar Günü daha geçirmeyi kabul etmiyoruz. Her mecrada dile getirdiğimiz gibi bir kez daha, Mesleki faaliyetimizin temeli olarak yargı bağımsızlığının tesisini, hukukun üstünlüğü ilkesine uygun hareket edilmesini, Nitelikli bir hukuk eğitimiyle hem mesleğimizde hem de adalet hizmetlerinde niteliğin artırılmasını, Avukata yönelik şiddetin son bulmasını, faillerin en ağır yaptırımlarla cezalandırılmasını, Ekonomik sorunların çözümü, KDV indirimi, stajyer avukatlar için hakim/ Savcı stajyerleri gibi hazineden karşılanan ücret verilmesini , prim ve teşviklerin sağlanmasını, kamu avukatlarının özlük hakkının düzenlenmesini , avukatlara emeklilikte uygulanan adaletsizliğin giderilmesi ve daha nice sorunlarımızın çözümü için gerçek ve somut adımlar atılmasını istiyoruz. Her bir meslektaşımızın avukatlık mesleğini layıkıyla, gururla icra edebilmesi sağlanana kadar, kararlılıkla hareket etmeye devam edeceğiz. Onurlu meslek mirasımızı geleceğe taşıyan, Adalet için sorumluluk yüklenen tüm meslektaşlarımızın Avukatlar Günü kutlu olsun!” dedi.

Yalova Avuktlar Gunu 5Nisan Toren Cosku Plaket Baro Baskan Elif Turnacı Cavus (1)25, 30, 45 ve 50. Yılını dolduran avukatlara plaket

15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtındaki törenin ardından Yalova Barosu Seminer Salonunda meslekte 25, 30, 45 ve 50. Yılını dolduran meslektaşlara plaket töreni gerçekleştirildi. Avukatlık mesleğinde 25 yılını dolduran Av. Murat Sarısoy, Av. Şefik Akın, Av. Meriç Contaray, meslekte 30. yılını dolduran Av. Filiz Deliktaş, Av. Cevdet Bekler, 45 yılını dolduran Av. Zeki Üstel, avukatlık mesleğinde 50. Yılını dolduran Av. Ali Gürkal, Av. Hünkar Sema Canbulat ve Av. Tahsin Tamtekin'e plaketlerini Yalova Barosu Başkanı Av. Elif Turnacı Çavuş takdim etti.

Yalova Avuktlar Gunu 5Nisan Toren Cosku Plaket Baro Baskan Elif Turnacı Cavus (5)Yalova Avuktlar Gunu 5Nisan Toren Cosku Plaket Baro Baskan Elif Turnacı Cavus (4)Yalova Avuktlar Gunu 5Nisan Toren Cosku Plaket Baro Baskan Elif Turnacı Cavus (2)

Editör: Arda Yavuz