Adil Yele oy veren vermeyen ‘herkesin Belediye Başkanı’ olduğunu duyurmuş, mazbatasını aldıktan sonra “55 bin kişinin Belediye Başkanıyım” ifadesine yer vermişti. 31 Mart yerel seçiminde Çiftlikköy’de rekor bir oyla belediye başkanlığına seçilen Adil Yele, mazbatasını aldıktan sonra, adliyede toplanan büyük kalabalığa seslenerek “Bundan sonra 55 bin kişinin belediye başkanıyım” ifadelerine yer vermişti.

Yalova Ciftlikkoy Belediye Baskan Devir Teslim Chp Akp (8)Bahar yürüyüşünde bir vatandaş, Adil Yele’nin Çiftlikköy’ü var diyerek, Yele’ye olan sevgisini dile getirmişti. Seçim kampanyası boyunca tebessümü suratından bırakmayan Adil Yele, Ramazan vesilesi ile yeryüzü sofraları kurdurtup, Çiftlikköy’de iftarını Çiftlikköy’de yaşayan vatandaşlarla yapıyor. Çiftlikköy’de her gün farklı alanlara kurulan iftar sofralarına, vatandaşların ilgisi büyük.

Memleket Partisi Kurultay Sürecini Başlattı Memleket Partisi Kurultay Sürecini Başlattı

Yalova Ciftlikkoy Belediye Baskan Devir Teslim Chp Akp (7)Sıra Geldi Devir Teslime

Çiftlikköy’ün yeni Belediye Başkanı Adil Yele geçtiğimiz günlerde Yüksek Seçim Kurulu’ndan mazbatasını aldıktan sonra koltuğuna oturmak için son bir prosedür kalmıştı. O da Türkiye’nin bütün bölgelerinde olduğu gibi eski ve yeni Belediye Başkanları arasında devir teslim töreninin gerçekleştirilmesiydi. Saat 14:30’da gerçekleşecek tören öncesi Çiftlikköy Belediye Binası’na akın eden Çiftlikköylüler ortaya keyifli görüntülerin çıkmasına sebep oldu. Çiftlikköy yeni Belediye Başkanı Adil Yele, tören öncesi Çiftlikköy Belediyesi Hizmet Binası Bahçesinde kurban kestirdi.

Törene, Cumhuriyet Halk Partisi Yalova Milletvekili Tahsin Becan, Cumhuriyet Halk Partisi Yalova İl Başkanı Erdem Doğancı, Çiftlikköy Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Savaş Kaşıkçı, Çiftlikköy Belediye Başkanı Adil Yele, önceki dönem Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar ve CHP’liler katıldı.

Yalova Ciftlikkoy Belediye Baskan Devir Teslim Chp Akp (3)“Hepimize hayırlı olsun”

Devir teslim töreni öncesi seslenen Cumhuriyet Halk Partisi Yalova İl Başkanı Erdem Doğancı, “Buradan o kadar güzel gözüküyorsunuz ki, gözlerinizde o mutluluğu görüyorum. Çok şükür sosyal belediyecilik Çiftlikköy’e geldi. Çok şükür Adil Yele Belediye Başkanımız oldu. Çok şükür bundan sonra daha adil, daha eşit yönetileceğiz. Sizlerle meydanda sözleştiğim günü şu an gibi hatırlıyorum. O gün hep beraber söz vermiştik. Yalova’da iddiamızı koruyacağız demiştik. Bugün çok şükürler olsun ki 8 tane Belediyemiz Cumhuriyet Halk Partili Belediye Başkanları tarafından yönetilecek. Sizlerin huzurunda bizlere destek vermiş, bizlere oy vermiş tüm seçmenlere, tüm vatandaşlarımıza bir kez daha teşekkür ediyorum. Hepimize hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

Yalova Ciftlikkoy Belediye Baskan Devir Teslim Chp Akp (5)“Ağır ve onurlu bir görev veriniz”

Konuşmasına Çiftlikköylü hemşerilerini selamlayarak başlayan önceki dönem Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, “Demokrasinin gereği olan sandıklara gittik. Çiftlikköyümüzün iradesi de yeni Başkanımız Adil Yele’yi işaret etti. Ben buradan tebrik ediyorum ve başarılar diliyorum. Allah muaffak etsin ve utandırmasın. Çiftlikköy’ü seviyoruz ve sevmeye de devam edeceğiz” dedi.

Devir teslim töreni için kendisini yalnız bırakmayan hemşerilerine teşekkür eden Çiftlikköy Belediye Başkanı Adil Yele, “Miting alanlarında hep söylediğim bir söz vardı. Daha önce Çiftlikköy Belediye Başkanlığı görevini üstlenmiş Sayın Süleyman Akbay Başkanıma, Metin Dağ Başkanıma ve görevi teslim aldığım Sayın Ali Murat Silpagar Başkanımıza ilçemize yaptıkları hizmetlerden dolayı sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.  31 Mart Yerel seçimlerinde siz hemşerilerimiz sandık başlarına gittiniz. İradeniz ile önümüzdeki 5 yıl Çiftlikköy’ü yönetecek Belediye Başkanını ve Belediye Meclisi’ni seçtiniz. Bu süreçte bize ağır ve onurlu bir görev verdiniz. Biz de bu bayrağı alıp nasıl daha iyi bir Çiftlikköy inşa edebiliriz, nasıl Çiftlikköy’ü bölgenin parlayan yıldızı haline getirebiliriz felsefesiyle halka hizmet hakka hizmet anlayışıyla gece gündüz demeden sizin için çalışacağız. Hepinize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Sağ olun ve var olun” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Yele ve Silpagar birbirlerine çiçek taktim ettikten sonra Belediye Başkanlık makamında keyifli bir sohbet gerçekleştirdiler. Cumhuriyet Halk Partisi Yalova Milletvekili Tahsin Becan, Ali Murat Silpagar’a hizmetlerinden dolayı teşekkür ederken, Adil Yele’yi de yeni görevinden dolayı bir kez daha kutladı. Hatıra fotoğrafları çektirildikten sonra tören sona erdi.

Haber/Duygu Saral-Göktuğ Doğukan Yüksel

Kameraman/Göktuğ Doğukan Yüksel

Yalova Ciftlikkoy Belediye Baskan Devir Teslim Chp Akp (14)Yalova Ciftlikkoy Belediye Baskan Devir Teslim Chp Akp (13)Yalova Ciftlikkoy Belediye Baskan Devir Teslim Chp Akp (1)

Editör: Arda Yavuz