31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri ülkenin 81 ilindeki tüm seçim bölgelerinde gerçekleştirildi. Vatandaşlar kayıtlı oldukları sandıklara giderek oylarını kullandılar ve vatandaşlık görevlerini yerine getirmiş oldular.

Seçimler sonrası istediği sonucu elde edemeyen partilerin temsilcilerinden nasıl bir değerlendirme geleceği merak konusu olmuştu. Türkiye genelinde 3,77 ve Yalova genelinde 1,59 oy oranında kalarak istediği sonucu elde edemeyen İYİ Parti’den nasıl bir açıklama yapılacağı kamuoyun tarafından beklenirken, İYİ Parti Yalova İl Başkanı Osman Kendir seçimler sonrası bir açıklama yaparak değerlendirmede bulundu.

Teşkilata Teşekkür Etti

Başkan Soygüzel, Saadet Partisi Heyetini Kabul Etti Başkan Soygüzel, Saadet Partisi Heyetini Kabul Etti

31 Mart Yerel seçimleri sonrasında Yalova’da kazanan tüm Belediye Başkan Adaylarını, Belediye Meclis Üyelerini ve İl Genel Meclis Üyelerini canı gönülden tebrik eden, Yalova’ya hizmet yolunda hepsine başarılar dileyen Başkan Kendir, “İYİ Partimizden, 14 seçim bölgesinde seçime giren; Belediye Başkan Adaylarımız, Belediye Meclis Üyesi Adaylarımız, İl Genel Meclis Üyesi Adaylarımız olmak üzere, seçim gününde şu saatte bile hala sandık başında olan bütün sandık görevlilerimize, kat sorumlularımıza, okul sorumlularımıza ve koordinatörlerimize, seçim takvimi boyunca yağmur çamur demeden bizlerle birlikte sahada mücadele eden; İlçe Başkanlarımıza, Yönetim Kurulu Üyelerimize, Kadın Politikalarımıza, Gençlik Kollarımıza ve tüm teşkilatımıza emeklerinden ve gösterdikleri duruştan dolayı teşekkürlerimi sunarım. Allah hepinizden razı olsun” şeklinde konuştu. Kendi emeklerinin partililere helal olduğunu, partililerinde kendisine haklarını helal etmelerini umduğunu söyleyen Başkan Kendir, “Sonuç itibarı ile; 31 Mart seçimleri partimiz açısından olumlu sonuçlanmamış olup, üzülerek söylemeliyim ki kesin bir başarısızlığı içinde barındırmaktadır. Seçim sonuçlarının, Yalova’mıza ve ülkemize hayırlı olmasını dilerim” dedi.

Haber/Göktuğ Doğukan Yüksel

Editör: Arda Yavuz