Saadet Partisi İl Divan Toplantısını Gerçekleştirdi Saadet Partisi İl Divan Toplantısını Gerçekleştirdi

Becan ilde süren yatırımların devamı ve yeni yatırımların ile kazandırılması için de Ankara’da bu konuların takipçisi olmayı sürdüreceğinin altını çizdi. 31 Mart 2024 Pazar günü gerçekleştirilen Mahalli İdareler Seçimi ile ilgili kapsamlı bir değerlendirmede bulunan CHP Yalova Milletvekili Tahsin Becan, Bu seçim yarışının Yalova’da taş üstüne taş koyma yarışı olduğunu ifade etti. CHP’li belediyelerin herkese eşit hizmet sunacağını dile getiren Becan, “Demokratik bir ortamda, huzurla ve güvenle bir seçimi daha geride bıraktık. Halkımız iradesini ortaya koydu. Yalova açısından ve CHP özelinde ise Armutlu’dan, Altınova’ya kadar tüm örgütümüzle birlikte özverili bir çalışma ortaya koyduk. Seçim sonuçlarına bakınca bunun kaybedeni ve kazananı yok kazanan Yalova oldu. Bunun bir yarış olduğunu bilmek lazım. Hepimiz Yalova’da taş üstüne taş koymak adına bu yarışa girdi. Sonuçta seçimde bir kazanan oluyor. Ama kazananın yaptığı hizmet herkese yansıdığında, biz Yalova için doğrularda birleşerek çalışacağız. Ben her zaman CHP’nin değil Yalova’nın vekili olduğumu dile getiriyorsam, seçilen belediye başkanlarımıza da aynısını söyledim. Onlar da mazbatalarını alıp belediye başkanlığı makamına oturduklarında CHP’nin değil herkesin belediye başkanı olacaklar. Hiçbir ayrım gözetmeden herkese nasıl eşit belediyecilik yapılır gösterecekler” dedi.

“Kimsenin ekmeği ile oynamaya gelmedik”
Yeni seçilen CHP’li başkanların belediyelerde işçi çıkartacakları yönünde birtakım söylentilerin kasıtlı olarak dolaştırıldığını ifade eden Becan, böyle bir şeyin söz konusu olmadığını dile getirdi. Kimsenin ekmeği ile oynamak için gelmediklerini vurgulayan CHP Yalova Milletvekili Tahsin Becan, “Bazen yeni başkan seçildiğinde çalışanların işine son verecek gibi söylentiler çıkar. Böyle bir şey CHP’li belediyelerimizde kesinlikle olmayacak. İhtiyacın dışında fazlalık personelleri de ihtiyaç olan birimlere kaydırabilirler. Biz kimsenin ekmeği ile oynamaya gelmedik.” şeklinde konuştu.


“Belediyeler arasındaki uyum ve koordinasyonu sağlayacağım”
CHP’ye geçen belediyelerin tam bir koordinasyon ve işbirliği içerisinde hareket etmesi için elinden geleni yapacağını belirten Becan, “Bu seçim bize insanlarımızın sıkıldığını da net olarak gösterdi. İnsanlar, partizanlıktan, adam kayırmadan, bizden, sizden tartışmalarından gerçekten çok sıkılmışlar. Bundan dolayı da bir zafer ve bir umut var. Bunun siyasetle alakası da yok. Biz de bu birlikteliği bozmadan ilimizi, ilçe ve beldelerimiz için hizmet üreteceğiz. Ben de elbette belediyelerimiz arasındaki bu uyumu ve koordinasyonu sağlamak için bir orkestra şefi gibi çalışacağım.” diye konuştu.

“Kızgın seçmen ders verdi”
Seçime katılımın az oluşunu değerlendiren Becan her partiden kızgın seçmenin sandığa gitmediğini ifade etti. Bu kesimin başını ise emeklilerin çektiğini vurgulayan Becan, “Bu yıl seçime katılım bu yıl biraz düşük oldu. Hangi parti olursa olsun kendi destekledikleri partilere kızgın bir kesim var. Mahalli İdareler Seçimlerinde bu kesim sandık başına gitmeyerek partilerini cezalandırmayı tercih ettiler. Ülkede ekonomik şartlar oldukça bozuk durumda. En azından ekonomi anlamında hükümete bir ders vermek isteyenler oldu. Emekliler de bu kesimin başını çekti. Ama dediğim gibi her partiden seçmenler sandık başına gitmedi. Bunu sadece tek parti seçmeni olarak nitelendirmiyorum. Şimdi her parti şapkasını önüne alıp nerede yanlış yaptığını bir düşünmeli. Ama pozitif düşünürsek bunun faydası da olacaktır diye düşünüyorum. Hükümet de partiler de kendilerine bir çeki düzen vereceklerdir.” dedi.

“Yatırımların takipçisi olacağım”
Yalova’da birçok belediyenin CHP’ye geçmesi sonrasında hükümet yatırımlarının duracağı endişesinin yaşandığını ancak bunun gereksiz bir endişe olduğunu hatırlatan CHP Yalova Milletvekili Tahsin Becan, “İlde süren devlet yatırımları da var. Bu yatırımların seçimler sonrasında duracağı kamuoyunda konuşuluyor. Ben buna katılmıyorum. Ben her bakanla görüşüyorum. İlimizin süren yatırımları ve ihtiyaç duyduğu yatırımları ile ilgili konunun takipçisi olmayı sürdüreceğim. AK Partili 2 vekilimizle de bu anlamda koordineli çalışıyoruz. Hükümet değişmedi. Sadece belediye başkanı seçtik. O nedenle ben yatırımların ilde süreceğini düşünüyorum. Tam tersine vatandaşları mutlu etmek için yıllardır bekleyen yatırımları hükümet bir an önce bitirerek vatandaşın gönlünü almalıdır.” diye konuştu.

Editör: Arda Yavuz