31 Mart Pazar günü gerçekleştirilecek olan Mahalli Genel Seçimlere sayılı günler kala siyasal partiler ve Belediye Başkan Adayları çalışmalarına son sürat devam ediyor ve vatandaşları kendilerine oy verebilmeleri için ikna turuna çıkıyorlar.

Yalova’daki Belediye Başkanlığı seçimlerine girecek olan Memleket Partisi’nin Adayı Fatih Elönü, 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılan 28. Dönem Milletvekilliği seçimlerinde Memleket Partisi tarafından 2. Sıra Milletvekili adayı gösterilmişti. Memleket Partisinin Genel Başkanı Muharrem İnce ile Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel’in ittifak görüşmelerinin sonuçsuz kalmasının ardından Memleket Partisi, 81 ilde bağımsız olarak seçime girme kararını vererek Yalova Merkez Belediye Başkanlığı için Fatih Elönü ismini ön plana çıkarmıştı.

Adaylığı açıklandığı andan itibaren Elönü, Yalova sokaklarını teker teker gezmeye başladı ve belirlediği projeleri vatandaşlara anlatarak oy istiyor. Elönü’nün son seçim çalışması ise her Pazartesi günü Bahçelievler Mahallesi’nde kurulan semt pazarı oldu. Esnaflarla ve vatandaşlarla görüşme gerçekleştiren Elönü, Belediye Başkanlığı için oy istedi.

Elönü, seçim mesaisi sırasında Yalova Gazetesi muhabirleri ile sürpriz bir karşılaşma yaşadı ve Elönü, pazar ziyaretinin sonunda gazetemize özel açıklamalarda bulunarak seçim sürecini değerlendirdi.

Yalova Memleket Parti Belediye Baskan Aday Fatih Elonu Semt Pazar Secim Ziyaret Haber (2)“Yalova’yı hep beraber yönetelim”

Sadece Bahçelievler Mahallesi’ndeki semt pazarına değil bütün Pazar yerlerine gittiklerini söyleyen Elönü, “Vatandaşımızı tek tek, kapı kapı dolaşarak ne istediklerini, bir dertlerinin olup olmadığını soruyoruz. Bundaki amacımız şu; Yarın halk meclisinde Yalova yönetilecekse hep beraber yönetelim. Yönetimden herkesin söz sahibi olması için kapı kapı dolaşarak onlara bu söz hakkını vermek istiyoruz” dedi. Seçim süreci ve çalışmaları hakkında bilgi veren Elönü, “Bizim için her şey çok iyi. İlk çıktığımız günden bugüne kadar bakarsak katlanarak çoğalıyor. Yani Yalova halkının bize güzel bir teveccühü var. Bu teveccüh karşısında da onlar için bizde her gün bir fazlasını yapmaya çalışıyoruz. İki mahalle geziyorsak 3 mahalleye çıkarıyoruz, üç mahalle geziyorsak 4 tane de apartman geziyoruz. İç içe olmak için elimizden geleni yapıyoruz.  Ne kadar çok ulaşabilirsek biz o kadar çok mutlu oluyoruz” ifadelerini kullandı.

Yalova’da Turizm Haftası Coşkusu: Karatekin’den Heyecan Verici Detaylar! Yalova’da Turizm Haftası Coşkusu: Karatekin’den Heyecan Verici Detaylar!

“Elimde olsa bugün getiririm”

Memleket Partisi ile Cumhuriyet Halk Partisi arasında yapılan ittifak görüşmelerinin sonuçsuz kalmasının vatandaşlarla olan görüşmesinde gündeme gelmediğini açıklayan Elönü, “Hiçbir tepki yok ve bu konular görüşülmüyor bile. Biz şuana kadar öyle bir soru da almadık. Biz Memleket Partisi olarak hemen hemen her ilde tek başımıza seçime girdik ve en güzel sonuç ile ayrılmak istiyoruz. Yalova’yı alacağız, biliyoruz. Yalova’yı mavi belediyeciliğe kazandıracağız ve Yalova’ya tüm Türkiye için bir ışık olacak. İnşallah daha iyisini İstanbul’da, Ankara’da, Bursa’da ve yerde yapacağız” şeklinde konuştu. Genel Başkanları Muharrem İnce ile Yalova’da seçim çalışmaları yapıp yapmayacağı ile ilgili soruya cevap veren Elönü, “Genel Başkanımız Muharrem İnce Yalovalı ve Yalova’nın çocuğu… Ama Genel Başkanımıza 81 vilayetin ihtiyacı var. Bunu herkes istiyor ama o bir Genel Başkan. Bizim karşılaştığımız sorulardan biri de bu. Elimde olsa bugün getiririm. Ama tüm Türkiye’nin ihtiyacı var. Bir değişim şartsa tüm Türkiye’de olacak ve bu da yerel belediyelerden başlayacak. Biz Yalova olarak buna hazırız. Bunu Yalova’dan öncelikli olarak tüm Türkiye’ye gösterebilirsek ne mutlu bize” dedi.

Kameraman/Arda Kızıltan

Muhabir-Haber/Göktuğ Doğukan Yüksel

Editör: Arda Yavuz