31 Mart Mahalli İdareler seçimi için Türkiye’nin 81 ilinde yaşayan vatandaşlar oylarını kullanmaya devam ediyor. Yalova’daki oylama işlemi sabah 08:00 itibariyle başlarken, vatandaşlar oylarını kullanarak vatandaşlık görevlerini yerine getiriyor.

Başkan Soygüzel, Saadet Partisi Heyetini Kabul Etti Başkan Soygüzel, Saadet Partisi Heyetini Kabul Etti

Vatandaşlık görevini yerine getiren vatandaşların yanı sıra, önde gelen siyasi partilerin Yalova İl Başkanları da oylarını kullandı. AK Parti Yalova İl Başkanı Umut Güçlü İsmetpaşa Mazlum Palabıyık İlköğretim Okulu’nda, Cumhuriyet Halk Partisi Yalova İl Başkanı Erdem Doğancı Şehit Ahmet Uzun Ortaokulu’nda, Milliyetçi Hareket Partisi Yalova Başkanı Ahmet İhsan Güldoğan Ziya Gökalp İlkokulu’nda ve İYİ Parti İl Başkanı Osman Kendir Bahçelievler İlkokulu’nda oyunu kullandı.

Oylarını kullanan CHP Yalova İl Başkanı ve İYİ Parti Yalova İl Başkanı Osman Kendir gazetemize özel açıklamalarda bulundu.

“Yalova’daki belediyeleri alacağımıza eminiz”

Seçim süreci hakkında konuşan Doğancı, “Biz 14 seçim bölgesinde de Ankara’dan atanan değil, bu işe kendini adamış insanlarla yola çıktık. 14 seçim bölgesindeki iddiamızı koruyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi’nin başarılı olacağına inanıyoruz. Seçim sürecimizin ve kampanyamızın doğru gittiğine inanıyoruz. Halkımızın teveccühü ile Yalova’daki belediyeleri alacağımıza eminiz” dedi. Oyunu kullandıktan sonra birkaç ilçeyi ziyaret edeceğini açıklayan Başkan Doğancı, “Orada Seçim Koordinasyon Merkezi’nin işleyişini kontrol edeceğiz. Şu ana kadar sandık güvenliği konusunda sıkıntı yaşamadık. Okullardaki bilişim sorumlularımız ve avukatlarımız görevinin başında. Aynı zamanda ilimizde de bilişim sorumlularımız var ve onlarda görevlerini yapıyorlar. Seçim sonuçlarını Seçim Koordinasyon Merkezi’nden ve aynı zamanda partimizin il binasından takip edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“Kararımız önümüzdeki sene daha iyi anlaşılacak”

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin tüm ülkeye ve Yalova’ya hayırlı olmasını dileyen İYİ Parti Yalova İl Başkanı Osman Kendir, “Hür ve müstakil olarak tüm belde ve ilçelerimizde seçimlere girdik. Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in dediği gibi bunun kıymetini de önümüzdeki sene çok daha iyi anlayacağız. Hür ve müstakil olarak girdiğimiz bu seçimlerin herkese hayırlı ve uğurlu olmasını dilerim. Bütün adaylara da başarılar diliyorum” şeklinde konuştu ve Armutlu’dan Altınova’ya kadar bütün sandıkları gezdiklerini belirten Başkan Kendir, “Sandık görevlilerimizin ellerini sıkıyoruz. Herkese başarılar diliyoruz. Çok güzel, temiz ve kimsenin kalbinin kırılmadığı bir seçim olsun istiyoruz” dedi ve seçim sonuçlarını İl Başkanlık Binası’ndan takip edeceklerini açıkladı.

Haber/Göktuğ Doğukan Yüksel

Editör: Arda Yavuz