Sevgili okurlarım, yazıma ayet meali ile başlıyorum.”Et iman edenler! Sabırla ve namazla (Allah Teala’dan) yardım isteyin. Muhakkak (Allah Teala Hazretleri’nin yardımı) sabredenlerle beraberdir. Ayetimizde Mevla Teala iki şeyle (Sabretmekle ve namazla) benden yardım dileyin buyurur. Şimdi dünya halkı sabrı bıraktı, namazı da bıraktı. Peki maksutlarına nasıl kavuşacaklar?

Allah Teala Hazretlerinin yardımından mahrum kalan Musa (Aleyhisselam)ın kavmini hatırlayalım mı? Musa (Aleyhisselam)’a muhalefet etmeleri sebebiyle Tih sahrasıda 40 sene mahkum halde kalmışlardı. Mevla Teala Hazretleri onlar hakkında :” Buyuruyor ki ‘Şüphesiz orası (Beyti Mukaddes arazisi) onların (O isyankar İsrail oğullarının) üzerine 0 yıldır haram kılınmıştır. Orada (bulundukları Tih sahrasında) hayalet içerisinde dolaşacaklar. Artık o Fasıklar kavmine acıma’(Kaynak Maide suresi ayet 26) Sevgili okurlarım. Beni İsrail oğulları güneşin altında sabahtan yola çıkıyorlar.Bir de akşam bırakıyorlar ki aynı yerdeler. Tam 40 sene! Bundan anlaşılıyor ki insan evinin yolunu bulamaz. Hatta bir odadan diğer odaya geçemez. Her an Mevla’nın yardımına muhtacız.

Zira Allah Zülcelal’ den başka kimse hiçbir şeye kadir olamaz. Yüce Allah bir ayeti kerime de bunu teyit emektedir.” Eğer Allah hu Teala size yardım ederse artık size galip olacak kimse yoktur. Ve eğer sizi (yalnız bırakırsa) zelil ederse, artık ondan başka size yardı edecek kimdir?(Kaynak Ali İmran suresi 160dan) Herhangi bir müşkülün halli için yardım istememiz lazımdır. Ne ile? Sevgili kardeşlerim. Ayeti kerimenin mucibinde, sabretmekle, namaz kılmakla o iş oluncaya kadar niye gecikti dememeli, ümitsiz olmamalı, sabretmeli, namaz kılmaya devam etmeliyiz. Beklediğimiz o iş ancak Allah’ın yardımıyla olur. Şimdi bizim eksiklerimizi tamamlamak ve milleti İslam’a davet etmek gibi büyük bir davamız var. Buna ancak Allah’ın yardımıyla erebiliriz.

Bu nedenle her gün istiane (yardım talebi) namazı kılmalıyız, Mevlaya yalvarmalıyız. Amellerimiz, ahlakımız İslam’ın emrettiği gibi olsun. Yüce Allah her şeyi cenneti kazanabilmemiz için olsun.